Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - A Yaris jövője

 

A Yaris jövője

 

Yoshiaki Kinoshita, a Toyota Motorsport elnöke megerősítette, hogy szándékaik szerint a japán cég 2014-ben csatlakozik a rali világbajnoksághoz.

A pletykák szerint a Toyota már kérvényezte is, hogy a hagyják jóvá a Yaris szereplését, miután az csak 3750 milliméter hosszú, 150-nel rövidebb, mint a jelenlegi WRC-kre érvényben lévő szabály. Ezzel együtt a cég már dolgozik az 1,6 literes turbófeltöltéses erőforrásán és a kölni székhelyen készül a karosszéria is.

Kinoshita a következőket mondta el: „Reméljük, hogy 2014-re elkészülünk. A végső cél természetesen a rali világbajnoki program, de ehhez számos lépésen kell túljutnunk. Miután 1999-ben leállítottuk a rali programunkat és az embereink nagy része távozott, jelenleg nincsen meg a know-how-nk. El kell készítenünk a motort, homologizálni kell a karosszériát és újra fel kell építeni a tudásunkat. Mindezek után mondhatjuk el, készen vagyunk.”

A Toyota a TS030-as versenyautójával három éves endurance programos elkötelezettséget vállalt, de Kinoshita elárulta, a rali világbajnoksághoz történő csatlakozás is lehetséges.

„Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá. „A rali programot létre kell hoznunk. Senki nem tudja megmondani, milyen lesz a gazdasági helyzet a jövőben. Megfelelő körülmények között akár mindkét versenyágban részt vehetünk. Soha nem lehet tudni.”

 

Andrew

 

2012. július 1.