Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - A fiatalok teszteltek, a jövő továbbra sem tiszta a Toyotánál

 

A fiatalok teszteltek, a jövő továbbra sem tiszta a Toyotánál

Mint már napvilágot láttak az értesülések, miközben a Toyota Motorsport GmbH dolgozik a rali világbajnokságra történő visszatérésen, öt fiatal pilótának is tesztelési lehetőséget biztosított a Yaris WRC-vel és a GT 86 CS-R3-mal.

A tesztelők között volt az idei junior világ- és immár Európa-bajnok Stephane Lefebvre, valamint a Peugeot Sport kötelékébe tartozó Kevin Abbring, de lehetőséget kapott a junior világbajnokság tavalyi bajnoka, az idén rallycross világbajnoki futamokon is rajthoz álló Pontus Tidemand, a WRC 3-as kategóriát a Finn Rally-n megnyerő Teemu Suninen és a junior világbajnokság francia résztvevője, Eric Camilli is, aki a Tour de Corse-on, élete második négykerékhajtásos autóval teljesített versenyén negyedik helyen ért célba.

A Skoda Európa-bajnoka, Esapekka Lappi is a meghívottak között szerepelt, de ő nem vehetett részt a Róma környékén megtartott eseményen, mivel munkaadója nem adott neki engedélyt erre.

A versenyzők a Yaris WRC-t és a Toyota R3-as kategóriába tartozó hátsókerékhejtásos autóját, a GT86-ot aszfalton és murván is kipróbálhatták. „A dolog arra volt jó, hogy megnézzék, milyen fiatal versenyzők vannak, mi a szint és hogy további visszajelzéseket gyűjtsenek az autóról” – árulta el egy forrás japán márka tesztjéről.

A Toyota rali világbajnoki csatlakozásának bizonyossága és időzítése továbbra sem tiszta.

 

Andrew

 

2014. november 22.