Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Nekiláttak a Yaris WRC tesztelésének

 

Nekiláttak a Yaris WRC tesztelésének

 

A japán cég autósport részlege megkezdte a Yaris World Rally Car tesztprogramját.

Ahogyan az várható volt, a Toyota Motorsport GmbH szerződéssel rendelkező tesztpilótája, Stephane Sarrazin ülhetett a Toyota 1,6 literes, turbófeltöltéses, globális világmotorjával hajtott  kocsi volánja mögé Toszkánában, és kezdhette meg ezen a héten az autóval kapcsolatos munkálatokat. Hozzá a nagy tapasztalatokkal rendelkező finn Sebastian Lindholm csatlakozik a napokban.

Az legelső próbákra Japánban, a Toyota saját tesztpályáján került sor az év elején, a mostani olasz teszt az első olyan alkalom, amikor a Yaris WRC-t élesben fut laza felületen. Az Autosport magazin értesülései szerint a kezdeti kilométerek pozitívan alakultak, nem jelentkeztek mechanikus meghibásodások a japánok vadonatúj WRC-jében.

A tesztprogram a Motorsport Italia csapatával vette kezdetét. A talján alakulat vezetője, Bruno De Pianto ugyanakkor nem volt hajlandó információkat adni a Yaris fejlesztéséről. „Szolgáltatást nyújtunk a Toyotának” – nyilatkozta De Pianto. „A Toyota kommunikációjával összhangban van ez a dolog.”

A Toyota megerősítette, hogy a Motorsport Italiát alkalmazzák a kezdeti tesztek megszervezésére csakúgy, mint ahogyan 2012-ben tették azt az Orecával a gyár LMP1-es autójának esetében.

A japán márka még nem nyilatkozott arról, mikor tért vissza a rali világbajnokságra, de a Toyota Motorsport GmbH kizárta, hogy a következő szezonban rajthoz állnának már.

Annak továbbra is fennáll a lehetősége, hogy a Yaris a 2016-os szezonban futhatna, de a valószínűbb forgatókönyv szerint az új technikai szabályokkal együtt 2017-ben érkezne a kocsi.

 

Andrew

 

2014. március 19.