Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Aszfalton teszteli a Toyota a Yaris WRC-t

 

Aszfalton teszteli a Toyota a Yaris WRC-t

A jövő hónapban fog sor kerülni a Toyota Yaris WRC első aszfaltos próbájára, ugyanakkor az év vége előtt nem várható, hogy a japán gyár bejelentené a rali világbajnokságba történő visszatérését.

Mióta a kölni székhelyű sportosztály elkezdte márciusban a Yaris tesztelését, egyre több spekuláció lát napvilágot a Toyota visszatéréséről. A kocsi azóta futott Franciaországban, Szardínián, a következő hónapban pedig Olaszország aszfaltos útjait veszi célba. Arra azonban, hogy hivatalosan is zöldre váltson a lámpa a Toyota Motorsport GmbH számára, még várni kell.

Egy Toyota-közeli forrás a következőkről számolt be: „Nincs semmi Japán részéről, semmi hír, és ez valószínűleg nem is fog változni a szezon végéig.”

Az aszfaltteszttel kapcsolatban a Toyota Motorsport szóvívője így nyilatkozott: „Ez csak a következő lépése az autónak. Próbálunk biztosak lenni abban, hogy a lehető legjobb a felkészülésünk a potenciális 2017-es rali világbajnoki nevezésre. Ez azt jelenti, hogy minél több beállítási részletet gyűjtünk és mindenfajta felületen figyeljük az autó viselkedését, a jövő hónapban immár aszfalton.”

A Yaris WRC fejlesztésének és tesztelésének egy új vetületet ad az a napokban világot látott hír, miszerint az FIA a B helyett a D szegmensbe tartozó járművekből képzelné el 2017-től a WRC-ket. A Toyota ilyen szempontból a Yaris-szal tett erőfeszítései egy részét azonnal dobhatná a sutba, ugyanakkor a kocsi az előrehaladott tesztelések miatt akár alkalmas lehetne már egy jövő évi csatába szállásra is, így két évet versenyezhetne is vele a Toyota…

Mindeközben a Toyota GT86 CS-R3, a világon elsőként épített hátsókerékhajtásos R3-as raliautója várhatóan az augusztus második felében megrendezésre kerülő Deutschland Rallye-n mutatkozik be a nagyközönség előtt.

 

Andrew

 

2014. július 29.