Get Adobe Flash player

A MINI John Cooper Works WRC technikája - Mi következik a MINI számára?

Mi következik a MINI számára?

 

„Fejlődünk, de nem olyan mértékben, mint a többiek, ez pedig elkeserítő mindannyiunk számára. Olyan keményen próbálkozunk azzal, amink van, amennyire csak lehet” – mondja Wilcock, majd a következőket teszi hozzá: „Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk, ez a bosszantó dolog. Minden, amit tenni tudunk, hogy az alacsonyan csüngő gyümölcsöket összeszedjük, amik olcsóak és könnyen elérhetőek, de nem igazán tudunk főbb fejlesztésekbe invesztálni, amik a nagyobb lépések megtételéhez kellenének.”

A 2012-es év folyamán a Prodrive tett előrelépéseket abban, hogy további támogatást találjon a MINI JCW WRC programjához, és van is némi fénysugár azt a tervet illetően, hogy a csapat egy megfelelő fejlesztési költségvetéssel dolgozhasson.

A tárgyilagos megközelítése ellenére Wilcock optimista. „Tudjuk, hogy nagyon jó a futómű, ezt az alacsony tapadási viszonyok között mutatott teljesítményünk tisztán demonstrálta. Az aero is jól működik, a kocsi lágyan kezeli a gumijait, és míg folyamatosan finomítjuk ezeket a területeket, adott, hogy a nagyobb teljesítmény automatikusan hozza a jobb szakaszidőket. Tudjuk, hogy a motor sokkal többre képes, többre, mint ami elég nekünk ahhoz a teljesítményhez, hogy az élre vigyen minket és megteremtse a lehetőséget az első győzelmünk megszerzésére.”

A Prodrive motormérnöki csapata a BMW Motorsport mérnökeivel dolgozik azon, hogy egy „evo” csomaggal állhasson elő, beleértve számos mechanikai fejlesztést. „Egy nagy lépésváltást fog ez hozni a jövő év elején a teljesítményben” – mondta el 2013-ra utalva a Prodrive motorfejlesztési részlegének vezetője, Jason Hill.

A döcögősen alakuló WRC program körülményeit figyelembe véve a Prodrive erőfeszítései és az eredmények dicséretet érdemelnek. A csapat optimista, a BMW/MINI-vel kötött hosszútávú szerződés továbbra is életben van, a cél a teljes 2013-as világbajnoki szezon. Ennek első negyedévében további motor-, futómű és erőátviteli fejlesztésekre kerülhet sor.

 

Andrew