Get Adobe Flash player

Sisaksztori - Kris Meeke

 

Kris Meeke

Miért is néz ki úgy Kris Meeke 2014-es bukósisakja, ahogyan kinéz? A wrc.com leült a Citroen Racing pilótájával, hogy megtudja a történetét. És kiderült, hogy nagyon értékes is…

 

Kiindulópont

„Van egy srác otthon, Belfast közelében, aki tavaly festette a sisakomat, nagyszerű munkát végzett. Ennek a szezonnak a kezdetekor adtam neki egy képet a Citroenről és kértem, hogy hozzon össze valamit, ami hasonlóan néz ki, mint a versenyautó. Képes lakkozott és matt felületeket is csinálni, úgyhogy tudtam, valami szépet fog összehozni a különböző textúrákkal.”

 

Semmi különös kérés

„Sosem volt személyes sisakdekorációm, vagy valami ilyesmi. Nem hinném, hogy ennek lenne bármilyen hatása is a verseny eredményét illetően a szakaszidőkre! Amíg frankón néz ki és megfelel a célnak, jó nekem. Az egyetlen dolog, amit kértem, hogy a dekorációban valahol jelenjen meg a zászlórészlet. Az emberem ezt betette az egyik, a sisakot átszelő csíkba.”

Értékes részlet

„Szeretem az olyan részleteket, amik szépen néznek ki és egy kicsit sportosak, és mikor a dizájner látta az Abu Dhabi márkajelet az autón, előállt egy jó ötlettel. Azt mondta: ’Miért nem helyezzük el az Abu Dhabi emblémát a sisak tetején 24 karátos aranyfestékkel?’ Azt mondtam, ’váó’! Úgy gondolom, ez egy nagyszerű részlet, szép és biztonságos helyen van a sisak tetején, ott nem csorbul és nem kopik.”

 

Más pilóták

„A bajnokság más indulói is látták a sisakot, ami lenyűgözte őket. A srác, aki az enyémet is festette, dolgozott most Khalid Al Qassimivel és Craig Breennel is az övükén. Kétségtelen, hogy tudja, mi működik egy sisakon, ő egy igazi művész!”

Nyitva tartani a lehetőséget

„Üresen hagytam a mikrofontartót a sisak elején – arra az esetre, hogy valaki láthassa ott a nevét. Mindig mindenki azt mondja: ’Miért teljesen fehér és üres ez a rész?’ Azt mondom nekik, hogy nyitva tartom a lehetőséget. Sohasem tudhatod, mikor köszönt be egy szponzor…”


Andrew