Get Adobe Flash player

Sisaksztori - Sebastien Ogier

 

Sebastien Ogier

Miért is néz ki úgy Sebastien Ogier 2014-es bukósisakja, ahogyan kinéz? A wrc.com az uralkodó világbajnokot kérdezte, melynek során a francia pilóta beszélt példaképéről, a napellenzőről és arról, hogy milyen fontos, hogy feltűnő legyen a dolog.

A tervezés eredete

„Vannak már rajta karcok, de ez a második sisakom idén, Argentínában volt új. A színei és a teljes kinézete a szponzorommal, a Red Bull-lal indul, ugyanakkor azon dolgoztam a tervezővel, a Com’On! Racinggel, hogy olyan elemek is legyenek rajta, amit én akarok.

A rovátkolt, törzsi kinézetű dizájn az enyém, tetszik a kinézete, ez már évek óta a sisakjaimon van. Miért a narancssárga? Nos, ennek nincsen különösebb jelentése, csupán azt szerettem volna, hogy feltűnő legyen, a tervező és én úgy gondoltuk, hogy ez remekül néz ki. Amikor ezt megcsináljuk, a terv az Aero Magic-hez kerül festésre – ők ugyanazok, akik Sebastien Loeb sisakjait is festik.”

Logók és idolok

„A hátulján a piros S logó Ayrton Sennáé, a fiatalkori példaképemé. Ezt a sisakot Argentínában használtam május 1-én, halálának huszadik évfordulóján. Azt hiszem, Senna az autósportban sok ember példaképe, mivel ő egy nagy inspiráció volt természetesen a vezetői képessége miatt, de mint ember is.

A sisakon rajta van a saját logóm is, amit néhány éve használok és a szponzoraimé is, a Stilóé, aki a sisakot készíti, valamint a Tag Heueré, aki már négy éve van velem. A tetején arannyal a bajnoki rajtszámom, a csillag pedig az első címemet mutatja. Egy van most, de remélem, a lehető leghamarabb egy újabbat is tehetek hozzá.”

Nyitott vagy zárt

„Úgy gondolom, én vagyok az egyetlen Volkswagen pilóta, akinek van lehajtható napellenzője a sisakján. Őszintén szólva legtöbbször nem használom ezt, úgyhogy tisztán a kinézet miatt van ez rajta! A nyitott sisakot jobban szeretem, mint a zártat. Amikor zárt pályán versenyzek, akkor is ezt igyekszem használni. Karrierem kezdetén próbáltam a zárt sisakot, és a veszélyesebb versenyeken, mint például Finnországban volt is értelme, de most már ez van mindig, mert kényelmesebb. Könnyebb, nem érzed a hőt és a kilátás is jobb egy kicsit. Oké, abban nincsen különbség, hogy hogyan látod az utat, de a nyitott sisakkal jobban látsz az autó belső terében. Problémák esetén is, ha sietve kell kiszállnod és kikötnöd az övet, úgy gondolom, egyszerűbb ezt viselni.”

 

Andrew