Get Adobe Flash player

Sisaksztori - Divat a Volkswagen Motorsport versenyzőinél

 

Divat a Volkswagen Motorsport versenyzőinél

 

Coco Chanel, Yves Saint Laurent és Christian Dior – három világhíres francia divattervező, akik a francia divatot képviselik. A Párizsban évente megrendezésre kerülő divat show-val együtt ez a három cég a globális divat Mekkájává tette Franciaországot. Ebből adódóan a 2014-es Francia Rallye alkalmával a volkswagen-motorsport.com górcső alá vette azt a dolgot, amiben a divat terén talán leginkább kiteljesedhetnek az alakulat pilótái és navigátorai a versenyeken. Ez a valami a bukósisak. Amíg ugyanis a tűzálló overál kinézetét a csapat és a szponzorok határozzák meg, a sisak nagyobb szabadságot ad viselőjének önkifejezésére.

A Francia Rallye-n új, speciálisan erre a versenyre tervezett sisakot viselő Sebastien Ogier védőeszközének hátulján hőse, Ayrton Senna tiszteletére egy S logó van. Az arany színű 1-es szám és a csillag annak a vizuális nyoma, hogy a fejvédő viselője az uralkodó világbajnok. Ugyanez a csillag természetesen megtalálható a pilóta navigátorának, Julien Ingrassiának a sisakján is. Ingrassia eszközét ez az egyetlen elem díszíti.


Más a helyzet Jari-Matti Latvalával és Miikka Anttilával, az ő fejvédőiken egyaránt látható hátul a finn zászló és a személyes dizájnelemeik. Latvala sisakjára a saját logója és a rajtszáma került, míg a navigátoráén két komikus figura található, ezek két gyermekét szimbolizálják.


Ami Andreas Mikkelsen és Ola Floene sisakjait illeti, azoknak oldalát a norvég zászló díszíti. Mikkelsen védőeszközének hátulján egy nagyon személyes üzenet található. 2009-ben résztvevője volt egy tragikus balesetnek, melynek során egy tízéves kislány az életét vesztette. Elise volt az ő neve.

 

Andrew