Get Adobe Flash player

Sisaksztori - Andreas Mikkelsen

 

Andreas Mikkelsen

Miért is néz ki úgy Andreas Mikkelsen 2014-es bukósisakja, ahogyan kinéz? A wrc.com-nak Andreas Mikkelsen, a Volkswagen Motorsport norvég versenyzője mesélt a színválasztásról, a napellenző kérdéséről és egy személyes tisztelgésről, amit mindig is visel egy néhai ralirajongó emlékére.

 

Villanó impulzus és norvég hó

„Ez a második sisakom a szezon során, azt hiszem, Lengyelországban volt új. Ami a dizájnt illeti, megpróbáltam valami aprólékosabbat csinálni az előzőnél, az ugyanis elég egyszerű volt. Nyilvánvalóan a Red Bull színei elég meghatározóak, főleg a kék és a szürke, de egy kis fehéret is akartam rá. A kivitel, ahová eljutottunk, egyfajta fehér villanás a kék és a szürke részek között. Szerintem elképesztően néz ki. A tetején elöl a kék terület egyre pöttyösebbé válik a fehérrel, ahogyan hátraér. Megkérdezték már, hogy ez utalás-e a norvég hóra. Akár lehetne is, de csak arra gondoltam, hogy tegyük valamit egy egyszerű színnel! Vannak még pöttyök, pirosak és ezüstök oldalt is.”

Nemzeti büszkeség és megható tisztelgés

„A nevem az oldalára van írva, van rajta néhány szponzorlógó és természetesen egy nagy VW embléma a tetején. A KNA a Norvég Királyi Automobil Klub, ez az a klub, melynek színeiben versenyzek. Ők évek óta a támogatóim. A jobb oldalamon büszkén viselem a norvég zászlót. Hátul van Elise. Ez a neve annak a lánynak, aki tragikus körülmények között halt meg a Larvik Rally-n 2009-ben. Mindig rajta van a neve a sisakomon. Velem jön minden versenyre.”

Irigység a napellenzőre?

„Nyitott sisakot használok mindig. És úgy gondolom, ez az egyetlen kivitel, amit használni tudunk, úgyhogy nincsen sok választás. Tudom, hogy Sebastien Ogier sisakján van napellenző, de sosem használja azt. Vagányan néz ki ugyanakkor. Az egyetlen ok, ami miatt nekem nincs, hogy nekem sosem kínálták fel! Talán a következő sisakomnál megpróbálom, hogy kapjak én is.”

 

Andrew