Get Adobe Flash player

Sisaksztori - Dani Sordo és Marc Marti

 

Dani Sordo és Marc Marti

Bár már egy futamot teljesített a 2015-ös rali világbajnokságon, Dani Sordo a Mexikó Rally előtt osztotta meg a nagyközönséggel, hogy milyen színezetű bukósisakban is fogja teljesíteni a 2015-ös szezont. A Stilo fejvédője dekorációjában egyébként nem tér el a Hyundai pilótája által a Monte-Carlo Rallye-n használt védőeszköztől, csupán néhány újabb logó került rá.

Az alapszíneket Sordo egyéni szponzorának, a Red Bullnak a kék-szürke kombinációja adja, de a Santander bank rózsaszínje is elég nagy szerepet kapott a sisakon. Az eddig említett cégeken kívül megtalálható a Specialized kerékpárgyár neve is az nko racing design által tervezett fejvédőn. Niko a spanyol versenyző barátja, immár tíz éve tervezi Sordo sisakjainak dekorációját.

A páros navigátortagja, Marc Marti egy más dekorációval ellátott eszközzel a fejében rajtol el a mexikói viadalon. A szintén az nko racing design által jegyzett sisak jóval egyszerűbb kinézetű, az ezüst alapszínt egy kis arany töri meg, egy sárkány figurája, valamint rózsák. A mikrofon tartóján látható Szemészeti Intézet feliratból arra lehet következtetni, hogy a sisak jótékonysági célokat fog szolgálni.

 

Andrew