Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Reakciók a tizennégy fordulóra

 

Reakciók a tizennégy fordulóra

Miután a Motorsport Világtanács december eleji találkozóján jóváhagyták, immár véglegesnek mondható, hogy a rali világbajnokság 2016-os versenynaptára az utóbbi évek megszokott futamszámához képest eggyel többet, tizennégy fordulót tartalmaz, ezek között ráadásul nem három, hanem az új kínai futam miatt négy tengerentúli viadal van. Mindez a csapatok és a jogtulajdonos, a WRC Promoter akarata ellenére történt.

A Volkswagennél mindez nem okoz különösebb gondot. „A versenynaptár megerősítése várható volt, és nem változtat semmit a tervünkben, hogy gyártói csapatként nevezzünk a rali világbajnokságra” – állt az alakulat közleményében. Ugyanez vonatkozik a Hyundai-ra is. „Régóta tudtuk, hogy tizennégy futamunk lesz, nem egy meglepetés ez! Normális módon fogjuk nevezni a Hyundai Motorsport csapatunkat, mint ahogy az elmúlt években is tettük.”

A különítmény melynek döntésétől függ, hogy kettő vagy három alakulat lesz gyártóként jelen 2016-ban, az M-Sport. „Nem döntötte még el a csapat, hogy a rali világbajnokságon töltött teljes szezon a helyes út 2016-ra. Jövőre a 2017-es versenygépünk fejlesztése lesz a legfontosabb feladat, és biztosítanunk kell, hogy nem kell ebben kompromisszumokat kötnünk, mielőtt döntenénk arról, hogy részt veszünk-e mind a tizennégy futamon vagy sem. A következő hetekben hoz döntést a vezetőség” – közölte az M-Sport.

Ahhoz, hogy egy gárda gyártói csapatként vegyen részt a sorozatban, vállalnia kell, hogy annak minden fordulóján rajthoz áll. A nemsokára kiadásra kerülő 2016-os sportszabályzat fogja pontosan meghatározni, hogy az alternatív, WRC Team-ként történő szereplésnek milyen feltételei lesznek.

 

Andrew

 

2015. december 29.