Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Lassan szivárognak a 2014-es szabálymódosítások

 

Lassan szivárognak a 2014-es szabálymódosítások

 

Kevés információ ismert csupán abból a 2014-es szezonra vonatkozó mintegy negyven módosítási javaslatból, melyet a rali világbajnokság promótere, illetve az FIA rali bizottsága (WRCC) készített elő.

A versenyrendezőket azonban kettő ilyen figyelembe vételére utasították már, holott a WRCC ezzel foglalkozó ülésére október 31-én kerül sor. Ez lesz az a megbeszélés, ahol a javaslatokat véglegesítik, mielőtt azok jóváhagyásra a Motorsport Világtanács (WMSC) elé kerülnének decemberben. A két változtatás: a kvalifikációs szakasz és a rajtpozíció kiválasztási procedúra megszűnik. Az első nap rajtsorrendje a világbajnoki pontverseny állása szerint zajlik, a következő az első napi eredmények szerint, a harmadik pedig a második nap végi állás fordított sorrendjében. A másik változás a Power Stage hosszának 15 kilométerben történő korlátozása.

Jost Capito dühös. A Volkswagen Motorsport igazgatója a Katalán Rally hétvégéjén mondta el véleményét. „Velünk gyártókkal nem közöltek semmit, hogy az FIA milyen döntéseket fog hozni a világbajnokság jövő évi versenyeivel kapcsolatban. Úgy tűnik, a promóter hozta a döntéseket anélkül, hogy a gyártókkal beszélt volna. Az FIA pedig úgy gondolja, ők egyedül határoznak a szabályokról. Tagjai vagyunk a rali világbajnokság bizottságának, nekünk kéne eldönteni a jövő héten, milyen változtatásokra teszünk javaslatot az FIA felé a WMSC decemberi ülésére. Minden változtatást meg kell szavazni. És ki hozza a döntéseket? A javaslatokat a WRCC tagjai adják. Mi tagjai vagyunk a WRCC-nek, de nem tudjuk, milyen javaslatok születtek a nevünkben. Szembe megy a szabályokkal az, ami történik. Nem tudom, ki jött elő ezekkel az ötletekkel és ad utasítást a rendezők felé. Természetesen feltesszük a kérdéseket, de csak a bizottsági ülésen kérdezhetünk. Az FIA a bizottságot működteti, nem a gyártókat.”

A rali bizottság október 31-én ül össze.

 

Andrew

 

2013. október 29.