Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Vita a promóter stratégiájáról

 

Vita a promóter stratégiájáról

 

A rali világbajnokság promótere október utolsó napján Genfben mutatta be a sorozat jövőjére vonatkozó terveit, amit a versenyrendezők és csapatok elégedetlenséggel fogadtak. Az érintettek nyugtalanok, mivel nem érzékelnek fejlődést. A Nemzetközi Automobil Szövetség is elégedetlen, mivel a tervek formális kommunikációjára most került csak sor.

A promóter hivatalosan januárban vette át a feladatot, de már 2012 utolsó negyedévétől dolgozik a problémákon.

A Citroen csapatának vezetője, Yves Matton azt mondta, kezdenek kifutni az időből, állításával tulajdonképpen a teljes szervizpark véleményét tolmácsolta. „Nem mondhatnám, hogy lett volna előrelépés az idei évben” – kezdte Matton. „Nincs revolúció, nincsen stratégia, nem látom, hogyan lenne jobb jövőre. Talán több televíziós szolgáltatóval is aláírnak majd szerződéseket, de a jövő évre vonatkozóan ez hatalmas fejlődést nem fog jelenteni.

Nagyon sok időt vesztünk, és ha meg akarják tartani a rali világbajnokság összes gyártóját, akkor nincsen sok időnk.”

 

A promóter meglepődött a csapatok elégedetlenségén

Oliver Ciesla a promóter részéről tagadta, hogy súrlódások lennének, ő nem lát okot az elégedetlenségre. „Nagyon jó tárgyalóviszonyban vagyunk az érintettekkel, nagyon jó a kapcsolat” – állítja Ciesla. „Nem értem az elégedetlenségüket. Sokat dolgozunk, készülünk a következő év rajtjára. Nem reális az, hogy egy szezon alatt várjunk szignifikáns fejlődést.

Kiterjedt élő közvetítéses stratégiával készülünk a ralikra. Kijött már egy videojáték, de dolgozunk egy új mobil alkalmazáson is. Sok minden van folyamatban, de nem csaptunk nagy lármát ezek körül. A gyártók tisztában vannak ezzel.”

A várakozások szerint Ciesla be fogja jelenteni, hogy a következő szezonban a világbajnokság tíz fordulójáról lesz egyórás élő televíziós közvetítés.

Az idei Francia Rallye minden szakaszáról volt élő sugárzás országhatáron belül, és akkor, amikor pedig 2011-ben a Monte-Carlo Rallye utoljára volt az Intercontinental Rally Challenge része, az Eurosport virtuálisan világviszonylatban fedte le a versenyt élő közvetítéssel a televíziós hálózatán és honlapján keresztül.

Matton hozzátette még: „Az biztos, ez az élő közvetítés nem elég, ha megnézzük azt, hogy a Francia Rallye a teljes versenyt élőben tudja adni.

Oké, ez csak nemzetileg történt, de globálisan is lehetségesnek kell lennie. Bizonyos szokásokat kell létrehoznunk a rali világbajnokságon, harminc vagy negyven perces élő sugárzásokat minden nap.”

 

Andrew

 

2013. november 1.