Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - A Volkswagen kivonult a megbeszélésről

 

A Volkswagen kivonult a megbeszélésről

 

A Volkswagen kivonult az FIA rali bizottságának múlt héten tartott üléséről. Az eseményt követően, ahol a sportág jövőjére nézve kevés érdemi eredmény született, nyugtalanság jellemzi a hangulatot.

Míg sem a Nemzetközi Automobil Szövetség, sem a rali világbajnokság promótere, sem a csapatok részéről nem jelent meg komment a genfi találkozó óta, a hírek szerint több nézeteltérés övezte a megbeszélést.

Az egyik ilyen a sorozat kereskedelmi oldalának fejlődésével volt kapcsolatos, mivel a csapatok remélték, több hírt kapnak a bajnokság promóterétől.

A 2014-es rajtoltatási rendszer javasolt módosításával kapcsolatban is összetűzésbe keveredtek az érintettek, ami odáig vezetett, hogy a Volkswagen csapatvezetője, Jost Capito távozott a gyűlésről. A német csapat folyamatosan ellenzi a rajtoltatási sorrendre vonatkozó változtatás terveit, és tartózkodott attól a szavazástól, ami szerint a 2014-es rali világbajnoki futamok első és második napján a pontverseny állása szerint futnának az autók, a viadal utolsó napjára pedig megfordítanák ezt a sorrendet.

Az előterjesztés a Motorsport Világtanács elé kerül, ami a jövő hónapban hagyhatja jóvá a szabályt.

„Meg kell mondani, nem ez volt a legproduktívabb bizottsági ülés” – árulták el közeli források, holott a csapatvezetők egyöntetűen úgy gondolták előtte, hogy a találkozó létfontosságú a rali világbajnokság jövőbeli irányzatát, a 2014-es versenyek lebonyolítását és a kereskedelmi dolgok alakulását illetően. „Van egy olyan érzésünk, hogy egyszerűen nincs elég kommunikáció az olyan ügyekről, melyek sportágunk jövője szempontjából kulcsfontosságúak. Továbbra sem kaptunk választ a jövővel kapcsolatos kulcskérdésekre.”

A csapatok azt várták, hogy a világbajnoki futamok jövő évi lebonyolítását illetően hozzájutnak már néhány információhoz, szem előtt tartva, hogy az idény elején megrendezésre kerülő események szervezőinek már most publikálniuk kell versenyük részleteit.

A rali világbajnokság promótere szerdán fog ismét találkozni a csapatokkal Wales-ben.

 

Andrew

 

2013. november 7.