Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter - Ígéret rekordmennyiségű közvetítésre

 

Ígéret rekordmennyiségű közvetítésre

A 2014-es rali világbajnokság minden eddiginél több televíziós közvetítéssel és nagyobb internetes lefedettséggel fog szolgálni, állítja a promóter.

Az Oliver Ciesla vezette WRC Promoter GmbH – mely a Sportsman Media Group és a Red Bull Media House szövetségeként jött létre – a 2016-os év végéig globálisan 1,2 milliárd TV nézőt céloz meg, ami duplája a jelenlegi adatoknak.

A törekvések szerint a világbajnoki fordulók vasárnap a Power Stage közép-európai idő szerinti déli 12 órától történő élő televíziós közvetítésével zárulnának. „Szokásokat kell hoznunk, aminek a rali világbajnokság állandó megjelenése az útja” – mondta el Ciesla. „Ez az, amiért fontos, hogy a versenyek a hét azonos napján azonos időpontban fejeződjenek be.”

Az már biztos, hogy a világbajnokság jövő évi kiírásának első három fordulója ennek nem fog megfelelni, mivel a monte-carlói és a svéd viadal útvonalterve már készen van, Mexikó hatórás időeltolódása pedig azt jelenti, hogy az ottani futam utolsó szakaszára közép-európai idő szerint délután 6 órakor kerül sor.

Ciesla azt is kifejtette, hogy az egyórás műsor nem lenne teljes egészében élő közvetítés, de az első félóra is a futamról szólna, mielőtt megkezdődne a Power Stage élő közvetítése.

A rali világbajnokság promóterének nevében a sorozat élő közvetítésére vonatkozó élénkebb érdeklődésről számolt be a nemrég Monacóban tartott Sportel médiaértékesítési konferencián is.

„Tisztában vagyunk az élő közvetítés fontosságával” – jegyezte meg Ciesla. „És bízunk a piacában is. Több műsorsugárzóval is tárgyalunk jelenleg Britanniában, de hiszek abban, hogy minden világbajnoki futam vasárnapján lesz élő közvetítés.”

A televíziós fejlesztéseken túl Ciesla szeretné, hogy a szervizparkot a jövőben még inkább a futam központjává tegyék. „Szeretnénk a szervizparkot fejleszteni. Azt akarjuk, hogy az emberek akkor is bejöjjenek és leüljenek a szervizparkban, amikor nincsenek bent az autók, igyanak egy sört, egyenek egy burgert és nézzék a szakaszokat egy nagy kivetítőn. Vesszük és a wrc.com-on élőben sugározzuk a monte-carlói első futamtól kezdődően.”

 

Andrew

 

2013. november 22.