Get Adobe Flash player

Hírek: WRC Promoter

 

Megvan a rali világbajnokság promótere…

… vagy mégsem?

 

A rali világbajnokságnak új promótere lehet 2013-tól, miután a Motorsport Világtanács zöld utat adott az előterjesztésnek.

A Motorsport Világtanács párizsi ülése után a Nemzetközi Automobil Szövetség által kiadott közleményében ez áll:

„A Motorsport Világtanács jóváhagyta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség folytassa a munkát a The Sportsman Media Group és Red Bull Media House cégekkel egy megállapodás létrehozásának érdekében, mellyel 2013-tól új promótere lenne a rali világbajnokságnak.

A promóter lesz a felelős a rali világbajnoksággal kapcsolatos befektetésekért és fejlesztésekért azért, hogy annak ismertsége, hírneve és kereskedelmi értéke növekedjen. Különösen fontos, hogy az FIA-val szoros együttműködésben dolgozó promóternek az élő televíziós közvetítésekre és innovatív digitális médiás megoldásokra kell fókuszálnia.”

A rali világbajnokság korábbi promótere, a North One Sport ellen a tavalyi év végén kezdeményeztek csődeljárást. Az FIA bejelentése tehát látszólag pontot tett az új promóterrel kapcsolatos hónapok óta várakozásra. A közlemény szövegéből azonban kiderül, a szerződés nem köttetett még meg.

Az Eurosport Events-szel ugyanakkor megszületett a megállapodás a rali Európa-bajnokságról, de az FIA megegyezett az IMG-vel is a rallycross Európa-bajnokság promóteri feladatkörét illetően: „A Motorsport Világtanács jóváhagyta a megállapodást, az IMG, az egyik vezető sportmarketing cég lesz a bajnokság promótere 2013-tól minimum tíz éven keresztül.”

A rali világbajnokság promóteréről tehát nem mondható még el semmilyen konkrétum. A hírek ugyan kedvezőek, de ha visszapillantunk júniusra vagy akár februárra, ugyanitt tartott az FIA…

 

Andrew

 

2012. szeptember 29.