Get Adobe Flash player

San Remóban gyorsan számolnak

A korábban a rali világbajnokság és az IRC kötelékébe is tartozó Sanremo Rallye szervezői az archívumokban kotorászva felfedezték öt régen elfeledett versenyüket, melyeket az ’50-es években hölgyek részére írtak ki. A dolog azt jelenti, hogy az április elején megrendezésre kerülő, ezúttal csupán az olasz bajnokságba beleszámító viadal a 62. lesz a futam történetében. A tavalyi futam 56. Sanremo Rallye néven futott.

Nem ez az első ilyen eset az olaszok történetében: a ’70-es években jöttek rá, hogy a második világháború előtt különféle Sanremo Rallye-kat szerveztek, ami azt jelentette, hogy az 1977-es 15. után egy évvel sorszám szerint a 20. futamot tartották San Remóban.

Becses örökségük ellenére a san remói rendezőknek azonban folytatniuk kell törekvéseiket, hogy túltegyenek szicíliai kollégáikon, akik 2015-ben immár 99. alkalommal rendezik meg a Targa Floriót. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy sokan nem tartják az összehasonlítást korrektnek, mivel a Targa Florio általában nem raliként futott korábban.

 

Andrew