Get Adobe Flash player

Tidemand a Skodánál

A Skoda Motorsport bejelentette, leszerződtette Pontus Tidemandot.

A svéd pilóta eddigi nem túl hosszú, de felfelé ívelő karrierje során többször is bizonyította tehetségét, a gokartban begyűjtött sikerek után 2011-ben a valaha volt legfiatalabb svéd ralibajnokká avatták. Két évvel később junior világbajnok lett, de abban az évben kitűnő helyen autózott a Svéd Rally-n is a legnagyobbak között egy WRC-vel, ameddig egy motorhiba miatt kiállni nem kényszerült. Tidemand tavaly megnyerte a WRC 2-es bajnokság németországi fordulóját.

A pilóta és navigátora, Emil Axelsson az ázsia-óceániai bajnokságban fog részt venni a Skodával, bemutatkozó versenyükre április közepén kerül sor a sorozat nyitófordulóján, Új-Zélandon. „Nagyon várom már ezt az új kihívást” – nyilatkozta a 24 esztendős Tidemand. „Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy a nevemet a Skoda, a ralisport egyik legsikeresebb gyártójának pilótalistáján láthatom. Évek óta egy ilyen esélyre várok, és a lehető legjobban fogok rá vigyázni mind a teljesítmény és fejlődés terén, mind pedig abban, hogy jó eredményeket szerezzek a Skoda Motorsportnak.”

Az alakulat vezetője, Michal Hrabanek a következőket tette hozzá: „Csapatunk már büszkélkedhet az ázsia-óceániai bajnok Jan Kopecky-vel és az Európa-bajnok Esapekka Lappival, akik lenyűgözően teljesítettek az elmúlt években. Hogy még jobb pozíciót biztosítsunk a jövőbeli sikereinknek, még egy nagyon tehetséges duót szerződtetünk Pontus Tidemand és Emil Axelsson személyében. Határozottan bízunk Pontus és Emil rendkívüli képességeiben” – folytatta Hrabanek. „Azt tervezzük, hogy csapatunk az új Skoda Fabia R5-öt futtatja az ázsia-óceániai bajnokságban az év végén, végtére is a szezonzáróra a legfontosabb piacunkon, Kínában kerül sor.”

 

Andrew

 

2015. március 27.