Get Adobe Flash player

A Volkswagen argentin motorhibája - A Volkswagen megoldotta az argentin problémát

 

A Volkswagen megoldotta az argentin problémát

A Volkswagen Motorsport beazonosította azt a benzinbefecskendező hibát, ami kiállásra kényszerítette az Argentin Rally-n Sebastien Ogier-t és Jari-Matti Latvalát is.

A Wolfsburgban elvégzett vizsgálatok felfedték, hogy a Polo WRC-k motorjainak egyik befecskendezője hibásodott meg, melynek következtében a kérdéses henger túl sok üzemanyagot kapott. A megnövekedett fogyasztás oda vezetett, hogy Ogier-nek meg kellett állnia a pénteki nap első, negyvenöt kilométeres szakaszán. Míg a világbajnok a következő napon csatlakozhatott a mezőnyhöz, Latvala nem ért célba, az ő motorja az utolsó nap elején dobta be a törülközőt a harmadik helyről.

A csapat motorfejlesztési vezetője, Dr. Donatus Wichelhaus elmondta, az alkatrészeket a fejlesztési részleg központi laboratóriumában vetették vizsgálatok alá. „Kiderült, hogy a benzinbefecskendező egy része eltörött, amikor az autó üzemelt. A letörött darabok megakasztották a benzinbefecskendező mechanizmusát, így megakadályozva a megfelelő működést” – árulta el a mérnök.

A Volkswagen elmondása szerint a soron következő Portugál Rally-tól kezdődően másfajta specifikációjú Bosch befecskendezőt szerelnek a Polo WRC-kbe. A befecskendező egy homologizált alkatrész, így annak módosítása azt jelenti, hogy a hannoveri gárdának fel kellett használnia egy jokert a változtatások elvégzéséhez.

 

Andrew

 

2015. május 9.