Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Hódít a Fabia R5 a közösségi médiákban

 

Hódít a Fabia R5 a közösségi médiákban

A Skoda a november 29. és december 7. között megrendezésre kerülő Esseni Motor Show-n fogja először megmutatni a nyilvánosságnak legújabb raliautójának, a Fabia R5-nek a koncepcióváltozatát.

A cseh gyár autósport részlege október közepén adta ki az első fotókat és videókat új fegyveréről, amiket a közösségi médiákon keresztül lenyűgöző reakciókkal fogadtak azok látogatói: a szeptembertől novemberig kitett három, az R5-ös koncepcióról szóló poszt vezeti a Skoda Motorsport Facebook oldalának híreit, azok tízszer akkora népszerűséggel rendelkeznek, mint a többi közlés. A Skoda legutóbbi filmje másfél millió felhasználót ért el a Facebook-on, a YouTube-on pedig ötvenezer rajongó tekintette meg azt.

„Hatalmas az érdeklődés a Skoda Fabia R5-re” – mondta el Stefan Büscher, a Skoda marketingvezetője az álcázó dekorálással futó tesztautóról. „A közösségi médiákon keresztüli koncepció teljes siker. Nem csak a ralirajongók beszélnek a Skoda új raliautójáról, a Skoda márka nagyközönségében is pozitív érzelmeket ébreszt ez.”

Az érdeklődést jól mutatja, hogy a Skoda Motorsport Facebook lájkolóinak száma a kampány során 40 ezerről 217 ezerre nőtt, a Twitteren pedig több mint hatezren követik már az alakulatot.

A Fabia R5 zebracsíkos álcadekorációja különösen népszerűnek bizonyult, csakúgy, mint a földalatti parkolóban rögzített képek, melyek a koncepcióautó Esseni Motor Show-n történő bemutatkozását vetítik előre. Az anyaggal kapcsolatban, melyben a csehek verseny- és tesztpilótája, Jan Kopecky vezeti az autót egy prágai parkolóban, kiadtak egy werkfilmet is.

Az FIA új irányzata szerint fejlesztett kocsi a híresztelésekkel szemben azonban nem lesz ott a következő szezon rajtjánál. „A menetrend szerint haladunk a kihívásokkal teli R5-ös projekttel, ami 2014 januárjában indult útjára. A cél még mindig ugyanaz, hogy legalább 2015 közepére homologizáltassuk az autót” – árulta el Michal Hrabanek, a Skoda Motorsport igazgatója. A Fabia R5 az FIA előírásai szerint egy sorozatgyártású egységen alapuló 1,6 literes turbófeltöltéses motorral, ötfokozatú szekvenciális váltóval, összkerékhajtással, valamint McPherson rendszerű felfüggesztésekkel fog rendelkezni, súlya nem lehet kevesebb 1230 kilogrammnál.

 

Esseni Motor Show beharangozó:

 

Werkfilm:

Andrew

 

2014. november 22.