Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Lenyűgözte Kopecky-t a Fabia R5

 

Lenyűgözte Kopecky-t a Fabia R5

A Skoda Motorsport pilótája, Jan Kopecky segíti a csapat legújabb, idén porondra lépő autójának, a Fabia R5-nek a fejlesztéseit. A cseh pilóta az elmúlt két hónapban különféle útburkolatokon tesztelhette a kocsit, aminek fejlesztései a következő hetekben is folytatódnak, tesztelni különböző európai helyszíneken fogják.

Nem új a feladat Kopecky számára, hiszen hasonló szerepet töltött be a Fabia Szuper 2000 megépítésekor is, és élvezi, hogy az új autó megalkotásában is a szakemberekkel dolgozhat. „A Skodánál sok különböző országból származó mérnök dolgozik együtt egy jó csapatban, tökéletes módon. Bizakodó vagyok, hogy a srácaink egy újabb topkategóriás autót készítenek. Az új Fabia R5-tel kapcsolatos tapasztalataim kétségtelenül nagyon pozitívak eddig” – mondta el Kopecky.

A Fabia S2000-essel 2013-ban Európa-, 2014-ben pedig Ázsia-óceániai bajnokságot nyerő 33 éves pilótát lenyűgözte az R5-ös szabályok szerint 1,6 literes turbófeltöltéses erőforrással szerelt új versenygép. „Nagyon szórakoztató ezt a teljesen új autót vezetni ezzel az erős turbómotorral” – nyilatkozta Kopecky. „Nyilvánvaló, hogy hozzá kell illesztened a vezetési stílusodat, mert nagy váltás ez a Fabia Szuper 2000 kétliteres szívómotorjáról. Az új Fabia R5-ben megvan minden, ami ahhoz kell, hogy folytatódjanak a Skoda autósport történetének sikerei.”

Amennyiben a homologizációval kapcsolatosan minden rendben fog zajlani, a Skoda Motorsport jelenlegi tervei szerint a Fabia R5 a cseh bajnokság első fordulóján, az április 24-25-én megrendezésre kerülő Sumava Rallye-n mutatkozik be Kopecky-vel.

 

Andrew


2015. március 11.