Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Fontos az ügyfélprogram a Skodánál

 

Fontos az ügyfélprogram a Skodánál

A Skoda Motorsport új raliautójával, a Fabia R5-tel a WRC 2-ben, valamint a cseh és az Ázsia-óceániai bajnokságban fog rajthoz állni. Pilótáik a fenti sorozatok sorrendjében Esapekka Lappi, Jan Kopecky és Pontus Tidemand lesznek.

Az alakulat vezetője, Michel Hrabanek köszönetet mondott csapatának mindazon erőfeszítésekért, melyek által tizenöt hónap alatt megépíthették újgenerációs autójukat, de a szakvezető beszélt az ügyfélprogram fontosságáról is.

„Az aktív fejlesztésnek 2014 januárjában álltunk neki” – mesélte Hrabanek. „Különösen fontos minden fejlesztési lépés, minden teszt, minden megtett kilométer és minden csapattag a projekt sikeréhez. Együtt jutottunk túl minden, az út során felmerülő akadályon. A legnagyobb nyomás, amit éreztünk, a homologizáció előtt volt. Ez volt az igazság pillanata a sokhónapnyi kemény munkát követően. Az FIA zöld lámpája örömmel töltött el bennünket és magabiztosságot is adott.”

Az igazgató tisztelettel adózott a tesztpilóták előtt is, mivel az ő visszacsatolásaik mérhetetlenül fontosak voltak a mérnökök felé a finomhangolási folyamat során. „Nem lehet megmérni mindent gépekkel és komputerekkel, az is fontos, hogy a pilóta hogyan érzi magát az autóban, különösképpen a ralisportban” – tette hozzá. „Ez az, amiért számos tapasztalt pilótát alkalmaztunk a tesztek során. Mérnökeink valódi hasznot húztak azokból a kommentekből, amiket a tesztpilótáink, Jan Kopecky, Esapekka Lappi, Freddy Loix, Pontus Tidemand és Raimund Baumschlager adtak.”

Az 1,6 literes turbómotorral szerelt négykerékhajtású autó várhatóan a nemzetközi és nemzeti sorozatokban is fel fog tűnni hamarosan a világ minden táján.  „Az ügyfélprogram egy fontos üzleti vonal a Skoda Motorsport számára” – mondta el Hrabanek. „A bevétel segíti a további fejlesztések finanszírozását. Az ügyfélprogramunk azonban elsődlegesen annak az útja, hogy növeljük a teljes márka hirdetési megjelenését. Remélhetőleg, csakúgy, mint a Fabia Szuper 2000-es esetében is, sok sportsiker járul ehhez hozzá.”

 

Andrew

 

2015. április 25.