Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Új szezon, új név

 

Új szezon, új név

 

A Skoda rendkívül sikeres raliautója új nevet kapott.

A Nemzetközi Autósport Szövetség 2019-ben egy rali piramist hozott létre a ralisportban, melynek részeként új megnevezéseket adott a szakág géposztályainak, és bár ezek 2021-ben lépnek csak hatályba hivatalosan, a Skoda nem várta meg ezt az időpontot, új névvel látta el nagysikerű raliautóját.

A cseh gyártó – hogy ne okozzon zavart senkinek – az FIA terminológiájának megfelelően átnevezte a Skoda Fabia R5 evót, a versenygép innentől kezdve Skoda Fabia Rally2 evo néven fog futni. A kategóriát uraló autó a továbbiakban ezen a néven jelenik meg a nevezési listákon. Hogy következetes legyen a terminológia, a modernizálás előtti, azaz 2019 közepéig gyártott Fabia R5 neve a továbbiakban Fabia Rally2 lesz. Az FIA és a Skoda Motorsport hivatalos anyagaiban innentől kezdve ezekkel a megnevezésekkel lehet már találkozni.

„Ez a változtatás, amit az FIA kezdeményezett, tisztán egy formális döntés, melynek az a célja, hogy a modellnevek összhangban legyenek a kategória megnevezésekkel. Technikai szempontból nincsenek változások, és továbbra is egy megbízható, csúcsminőségű autóval látjuk el ügyfeleinket szerte a világon, melyet ismernek és szeretnek” – magyarázta David Jares, a Skoda Motorsport ügyfélprogramjának koordinátora.

A Skoda Fabia R5 nagy hírnévre tett szert az autósportok világában, ez kategóriájának legsikeresebb és legjobb eladási adatokkal bíró autója. Az átnevezett Skoda Fabia Rally2 elkötelezett, hogy megfeleljen ennek az örökségnek, és továbbra is egy golyóálló kombinációját biztosítsa a szívósságnak, abszolút megbízhatóságnak, jó kezelhetőségnek és sebességnek minden körülmények között.

 

Andrew

 

2020. február 22.