Get Adobe Flash player

Hírek: Skoda Fabia R5 - Az R5-ös fejlesztés a prioritás a Skodánál

 

Az R5-ös fejlesztés a prioritás a Skodánál

 

Ugyan a Skoda Motorsport a nagy sikereket elérő Fabia Szuper 2000-esével áll még rajthoz idén a rali Európa-bajnokságon és az ázsia-óceániai sorozatban, a háttérben már egyre inkább az új R5-ös autójának fejlesztésére koncentrál. A csapat azért is tesz így, mert a szabályok értelmében az S2000-es kocsikat már nem lehet fejleszteni.

„A Fabia S2000 most már a teljesítőképességének határán jár, mivel az FIA nem engedélyez további fejlesztéseket rajta” – nyilatkozta a Skoda autósportrészlegének igazgatója, Michel Hrabanek, aki hozzátette, kategóriájában még mindig ez a legjobb kocsi.

Arra a kérdésre, hogy az R5-ös Skoda fejlesztése-e ebben a szezonban a legfontosabb számukra, így válaszolt Hrabanek: „Ez az első számú prioritás ebben az évben.”

A csapat a pontos ütemtervet még nem ismert, az újgenerációs autójukra azonban megvannak a tesztpilóták. „Mindegyik versenyzőnket és a tesztpilótákat is alkalmazni fogjuk, de ahhoz, hogy az igazi R5 a pályákra kerüljön, még el kell telnie egy kis időnek. A jelenlegi tervek szerint a Fabia R5-ös a 2015-ös év közepén kellene homologizálnunk.”

 

Andrew

 

2014. február 26.