Get Adobe Flash player

Vissza akarja szerezni az M-Sport Neuville-t - Nem megy vissza az M-Sporthoz Neuville

 

Nem megy vissza az M-Sporthoz Neuville

A Hyundai pilótája, Thierry Neuville elutasította azokat a spekulációkat, miszerint 2016-ban visszatérne korábbi alakulatához, az M-Sporthoz.

A pilóta a 2013-as sikeres szezon végén hagyta el a brit különítményt a rali világbajnoksághoz akkor csatlakozó Hyundai Motorsport kedvéért, a korábbi csapatvezetőjétől, Malcolm Wilsontól származó kommentek azonban azt sugallták, hogy a szakember visszahívná 2016-ra, hogy ismét a Ford Fiesta WRC-vel versenyezzen a belga.

A Portugál Rally sajtótájékoztatóján Neuville viszont kijelentette, elkötelezett a Hyundai-jal szemben és várja már a 2016-ban bemutatkozó új i20 WRC érkezését. „Úgy gondolom, világos voltam ezzel kapcsolatban az utóbbi napokban. Biztos, hogy a Hyundai-nál fogok maradni jövőre” – mondta határozottan. „Két éve vagyok már a csapatnál, és együtt fejlesztünk valamit. Talán több időbe telik és egy kicsit nehezebb, mint azt vártuk, de nagyszerűnek tűnik a jövő 2016-ra. Az új kocsi érkezik, nagy reményeink vannak, várjuk már.

Szeretek dumálni Malcolmmal mindig, felhívhat bármikor. Meg tudunk beszélni sok dolgot.”

Wilson ugyanezen a fórumon tisztázta azokat a mondatokat, amiket a brit médiával közölt. „Nem titkoltam, hogy fantasztikus évünk volt Thierry-vel, amikor velünk volt, és minden, amit mondtam, az volt, hogyha lenne gyártói támogatásunk, megpróbálnám megszerezni a szolgálatait” – magyarázta az M-Sport első embere. „Nem ismerem a helyzetét, de nagyszerű munkát végzett, és ki tudja, mit hoz a jövő.

Elégedett vagyok a fiatal srácaimmal – ne értsen félre senki –, de amikor a jövőbeli szerződésekről van szó, mindig megnézek mindenkit. Említettem már, hogy amennyiben ebben a helyzetben lennék, ezt tenném.”

 

Andrew

 

2015. május 23.