Get Adobe Flash player

Vissza akarja szerezni az M-Sport Neuville-t

Az M-Sport vissza szeretné csábítani magához a 2016-os rali világbajnoki szezonra korábbi versenyzőjét, Thierry Neuville-t.

Az M-Sport a Portugál Rally-n mutatja be az új Ford Fiesta WRC-t, amiről a csapat vezetője, Malcolm Wilson úgy véli, még az uralkodó Volkswagen Polo WRC-t is le tudja győzni, a cumbriai alakulatnál egy évet, a 2013-as szezont eltöltő Neuville-ről pedig úgy gondolják, hogy képes lenne a kocsiból a legtöbbet kihozni és megtörni az alakulat csaknem három év óta tartó győzelem nélküli sorozatát.

„Tudom, hogy mire képes az autónk idén, ami még inkább izgatottá tesz az új kocsival kapcsolatban” – mondta el Wilson az Autosport magazinnak. „És szeretném, ha teljesen világos lenne, hogy nem veszem semmibe Elfyn Evans-ot és Ott Tanakot, akik egyre gyorsabbak és új tapasztalatokra tesznek szert folyamatosan. Tudjuk azonban, hogy Portugáliától kezdődően lesz egy győztes autónk, és egy olyan tapasztalt pilótának kell lennie a következő lépésnek számomra, aki szállíthatja azokat a győzelmeket. Nem titkolom azt a tényt, hogy vadászok egy partnerre a csapat számára, az a pénz pedig fizetne egy pilótát a következő évben, aki pedig Thierry lenne.”

Ugyan tavaly Németországban a Hyundai-jal szerezte meg az első győzelmét Neuville, a legsikeresebb szezonja eddig 2013 volt az M-Sport színeiben, akkor az utolsó nyolc futamon hatszor állhatott fel a dobogóra a belga és Sebastien Ogier mögött a második helyen végzett az összetett értékelésben. „Szerintem megküzdhetett volna Ogier-vel, ha velünk maradt volna” – tette hozzá Wilson. „És még mindig meg tudna küzdeni.”

 

A Hyundai-nál biztosak benne, hogy Neuville marad

A Hyundai Motorsport igazgatója, Michel Nandan úgy véli, nem kérdés Neuville jövője, mint ahogyan csapattársáé, Dani Sordóé sem. „Thierry velünk lesz jövőre is” – mondta el a szakvezető az Autosport magazinnak. „Dani is. Szerződésük van, itt lesznek. Thierry velünk tette le az alapokat, a jutalom miatt pedig itt lesz velünk jövőre is.”

Neuville elutasította, hogy a szerződése részleteiről beszéljen, de úgy hírlik, rendelkezik arra opcióval, hogy búcsút mondjon a Hyundai-nak a szezon végén. „Nem szeretnék erről beszélni. Végzem a munkámat” – mondta el a pilóta. „Tudom, merre mehetnék, mit csinálhatok és mi az, amit nem tehetek.”

Arra a kérdésre, hogy van-e a következő évre opciója, a következőket válaszolta: „Mindig vannak opcióim! Eddig azonban mindig azt vettük figyelembe, hogy fejlődjünk továbbra is, és biztos vagyok benne, hogy az új autó gyors lesz. Úgy gondolom, az a célunk, hogy a Hyundai-nál maradjunk. Jó a kapcsolatom mindenkivel. Ellátogattam korábban sok csapathoz, úgyhogy sok embert ismerek. Most azonban továbbra is a munkámra fókuszálok. Jó szezonrajtot vettünk, Argentína viszont kusza volt, meg fogom próbálni tehát jóvátenni a dolgot és visszahelyezni a koncentrációt a bajnokságra.”

Neuville-nek elvileg 2016. december 31-ig van szerződése a Hyundai-jal, de a hozzá közel álló források szerint a kontraktusnak rendelkezik egy olyan passzussal, ami szerint a belga előbb is távozhatna a csapattól.

 

Andrew

 

2015. május 18.