Get Adobe Flash player

Azori-szigeteki Rallye 2015 - 2. nap

Az Azori-szigeteki Rallye 2. napja

 

Az Azori-szigeteki Rallye pénteki napjára 101 versenykilométert iktattak a rendezők a programba. A párosoknak négyféle szakaszt kellett teljesíteni, mindegyiket kétszer-kétszer. A nap – és egyben a verseny – leghosszabb gyorsaságija a Sete Cidades volt a maga 29 kilométerével, ez a különpróba azonban nem erről, sokkal inkább arról nevezetes, hogy egy vulkán pereme mentén is elhalad, lélegzetelállító panorámát nyújtva a nézőknek, fotósoknak és videósoknak egyaránt.

A délelőtti kör első két szakaszát Craig Breen nyerte, amivel megszilárdította első helyét, viszont a déli pihenő előtt, a Sete Cidades-en megforgott, több hiba is becsúszott, így a Peugeot pilótája kénytelen volt a vezető pozíciót átadni a Fordjával a másik két gyorsaságit megnyerő Kajetan Kajetanowicz-nak.

Ricardo Moura nem volt képes tartani a lépést a két éllovassal, egy percre leszakadt tőlük, miután a hosszú szakaszon elfogyott a fék a Ford Fiesta R5-ösén. A portugál mögé honfitársa, Bruno Magalhaes jött föl, miután a reggel a negyedik helyről rajtoló Josh Moffett az első szakasz célja után hozzávágta Fordját a szalagkorláthoz és kiállni kényszerült. Magalhaes, aki bemutatott egy megforgást, nem panaszkodott egyébként már az előző nap a Peugeot-jában némi teljesítményhiányt okozó lefúvatószelepre, ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a motorprogramozás lehetne jobb is.

A két kör közötti szervizben nagy munka folyt, sokan módosítottak technikájuk beállításán a második körre, melynek szakaszai már jóval tisztább állapotban várták a párosokat. Délután Breennél ismét előjött az előző nap tapasztalt lefúvatószelep probléma, ennek ellenére délután mindegyik szakaszon a legjobb időt futotta a 208 T16-tal, így apránként ledolgozta hátrányát, és az utolsó szakaszon visszavette a vezetést.

Kajetanowicz a második pozícióból várhatja az Azori-szigeteki viadal befejező napját, ami izgalmasnak ígérkezik, hiszen a listavezető két pilótát mindössze 2,3 másodperc választja el egymástól. A továbbiakban nagyobbak az időkülönbségek, Ricardo Moura csaknem másfél, Magalhaes több mint két percre van lemaradva Breentől. A két citroenes, Jose Pedro Fontes és Robert Consani oda-vissza előzgették egymást a nap folyamán, végül ebben a sorrendben érkeztek meg a nap végi szervizparkba.

Az ERC 2-ben továbbra is a Subaru Imprezával autózó Dominykas Butvilas vezet, aki mögé a mitsubishis Luis Rego jött fel. Botka Dávid délelőtt egy rövid időre az élre került, nem sokkal később azonban csaknem egy percet vesztett Mitsubishijével, ami miatt visszacsúszott a harmadik pozícióba.

A junior versenyzők mezőnyében Chris Ingram vette a kezébe az irányítást, és elhúzott üldözőitől. A kategória második helyén Steve Rokland áll egy másik Peugeot-val, a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról pedig az opeles Emil Bergkvist várhatja a verseny utolsó napját.

 

Eredmények az 2. nap után:

1. Craig Breen Peugeot 208 T16 1ó 26p 44,7mp

2. Kajetan Kajetanowicz Ford Fiesta R5 +2,3mp

3. Ricardo Moura Ford Fiesta R5 +1p 20,9mp

4. Bruno Magalhaes Peugeot 208 T16 +2p 9,1mp

5. Jose Pedro Fontes Citroen DS3 R5 +3p 30,2mp

6. Robert Consani Citroen DS3 R5 +3p 39,8mp

7. Sam Moffett Ford Fiesta RRC +4p 34,7mp

8. Dominykas Butvilas Subaru Impreza +4p 49,6mp

9. Luis Rego Mitsubishi Lancer Evo IX +5p 29,1mp

10. Jaroslav Orsak Skoda Fabia S20000 +6p 7,2mp

 

Andrew

 

2015. június 5.