Get Adobe Flash player

Az M-Sport dolgozik a Fiesta WRC váltóján

Malcolm Wilson biztos abban, hogy csapata, az M-Sport megoldást talál arra az erőátviteli problémára, ami miatt két 2015-ös specifikációjú Fiesta RS WRC is kiállásra kényszerült a Szardínia Rally-n.

Ott Tanak és Robert Kubica is azért kellett, hogy feladja a viadal szombati napját, mert autójuk sebességváltója bent ragadt egy fokozatban. Wilson ezzel kapcsolatban elárulta a wrc.com-nak, hogy mindkét kocsi ugyanaz a gond adódott. „Ott esetében a problémát egy hatalmas becsapódás okozta, ami ugyanazon a helyen történt, ahol Hayden Paddon eltörte a sebességváltójának tartóbakját” – magyarázta az M-Sport vezetője. „Úgy tűnik, hogy a mi felfogatásaink erősebbek, mint a Hyundai-é, ez azonban extra terhelést helyezett a váltó kapcsoló mechanizmusára. Magával a sebességváltóval nincs semmi teendő. Arra kell csak megoldást találnunk, hogy a megelőzzük azt, hogy a kartervédő ilyen terhelést vigyen arra az alkatrészre.”

Wilson úgy véli, a szezon hátralévő futamainak szakaszai nem lesznek annyira kövesek, mint a szardíniaiak, ugyanakkor reméli, hogy a módosított egységek megoldják a problémát egyszer, s mindenkorra.

„A durva szakaszok sok éven keresztül voltak Szardínia jellemzői. Az idei év hátralévő versenyeire talán jó lenne, de nem vállalhatunk kockázatot, úgyhogy valamit kell tennünk ezzel. Készítettünk már néhány alkatrészt, remélhetőleg nem fog ez megtörténni ismét” – tette hozzá Wilson.

 

Andrew