Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works S2000

 

Sordo Korzikán az új S2000-es MINI-vel indul

A jövő héten megrendezésre kerülő Korzika Rally-n Dani Sordo a továbbfejlesztett MINI John Cooper Works Szuper 2000-essel fog rajthoz állni. A Prodrive ugyanazokat a módosításokat eszközölte a kocsin, mint amiket a Portugál Rally-n bemutatott World Rally Car-on is láthattunk.

Az összes fejlesztés megegyezik, kivétel az első lökhárító és a nagyméretű hátsó szárny, ezek az S2000 szabályok szerint nem alkalmazhatóak ugyanolyan formában, mint a WRC-ken.

A módosítások része az 1,6 literes turbómotor új elektromos rendszere és az elektromos vízpumpa is. A regionális bajnokságok előírásainak megfelelően a motorvezérlést a 30 milliméteres turbószűkítő alkalmazásával programozták újra. Fékpadi mérések alapján az egység átdolgozása a csúcsteljesítmény tekintetében mintegy tíz lóerős többletet eredményezett.

Sordo autóját elsőként David Lapworth, a Prodrive technikai igazgatója próbálta ki ezen a héten. Lapworth a teszt után a következőket árulta el: „A kocsi jobb, mint amilyennek reméltem, úgy tűnik, a fejlesztések nagyobb hatással voltak erre a változatra, mint a WRC-re. A 30 milliméteres szűkítővel a csúcsteljesítmény kisebb, mint a kétliteres szívómotoroké, ennek ellenére Dani versenyképes lesz, mivel a turbó miatt az autó sokkal vezethetőbb, teljesítménye pedig jóval nagyobb fordulatszám-tartományban áll rendelkezésre.”

Sordo Korzikán a Drive-Pro tulajdonában lévő autóval fog rajthoz állni, melyet az SMG Motorsport szervizel és a Prodrive adja a mérnöki hátteret. A pilóta eredménye ugyanakkor az Intercontinental Rally Challenge (IRC) értékelésébe nem fog beleszámítani, mivel a MINI nem regisztrálta magát a sorozatra.

 

Andrew

 

2012. május 3.