Get Adobe Flash player

Pozitív lépés a WRC-k 2017-es frissítése? - Alén a változtatások mellett áll

 

Alén a változtatások mellett áll

A rali világbajnokság legendája, a finn Markku Alén támogatja azt, hogy az FIA a szabályok 2017-es módosításával a sorozat megújítására törekszik.

A hosszú időn át a Fiat és a Lancia csapatnál versenyző egykori pilóta azt mondja, a változtatás visszaviszi az autókat a B csoportos kocsik stílusába, amilyeneket a ’80-as években ő is vezetett. Ez pedig egy jó dolog véleménye szerint.

A 2017-es World Rally Car-ok a jelenlegi masináknál könnyebbek lehetnek, teljesítményük nagyjából hatvan lóerővel lesz több, forgatónyomatékuk pedig jelentős mértékben növekszik majd. Mindezek tetejébe a B csoportos autók stílusának megfelelő aerodinamika drámai megjelenést fog nekik kölcsönözni, már akkor is, amikor a rajtvonalon állnak.

„Ha leszednénk a mostani autókról a szponzorokat, ugyanúgy nézne ki mindegyik” – nyilatkozta Alén. „2017-ben érkeznek az új szabályok, amikre harminc évet vártunk mindannyian. A B csoportban ott volt a Lancia Delta S4, az Audi, a Ford RS200, mindegyik máshogy nézett ki és máshogy szólt. A ralisportban nagyon fontos a hang.

Oké, a harminc évvel túl sok időbe telt, de eljutottunk ide, visszatérnek a jó kocsik. Szerintem több súlyt kellene veszteniük, ezer kiló elég lenne, jobb lenne így vezetni. Az azonban bizonyos, jó lesz ezeket az autókat vezetni és nézni is. Visszatér a sport” – hangzottak Alén lelkes szavai.

 

Andrew

 

2015. augusztus 21.