Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC 2017 - Ogier: búcsú az M-Sporttól

 

Ogier: búcsú az M-Sporttól

Az immár hatszoros rali világbajnok Sebastien Ogier bevallotta, voltak alkalmak, amikor megkérdőjelezte döntését, hogy miért is hagyja el az M-Sportot, amivel legutóbbi két sikerét elérte.

A francia pilóta az Ausztrál Rally-n szerezte meg hatodik koronáját, egyúttal ez volt az utolsó verseny Malcolm Wilson alakulatával. Jövőre navigátorával, Julien Ingrassiával visszamennek a Citroenhez. A páros a Volkswagen 2016-os szezon végén történt hirtelen kivonulását követően csatlakozott az M-Sporthoz, és a soron következő két szezonban megvédték címüket a teljes gyári támogatást élvező csapatokkal szemben.

„Nem tudtam, mire számítsak. Honnan tudtam volna?” – mesélt Ogier az akkori döntéséről az autosport.com-nak. „De amikor aláírtam, ennél kevesebbet is aláírtam volna. Hihetetlen, egy hihetetlen utazás volt ez. Meg kell mondanom, nagyon nehéz azt mondani, hogy távozok, de ez olyan, mint, elhagyni egy lányt, akit szeretsz; miért tesszük ezt? Miért most, amikor elértünk mindent az elmúlt két évben? Most viszont egy izgalmas kaland vár ránk, és ezt is várom most. Legalább a legjobb módon mondunk búcsút.”

A 35 éves versenyző beszélt arról is, hogy az együtt töltött két szezon során különleges kapcsolat alakult ki közte és Wilson között. „Egy különleges ember ő” – jellemezte Ogier Wilsont. „Egy nagyszerű üzletember, egy nagyszerű ember, és a legjobb főnök. Emlékszem, amikor egyszer nagyon régen azt mondtam, hogy szeretnék Malcolmmal dolgozni egy napon, és most megtettem ezt, és el lehet hinni nekem, ha azt mondom, hogy nem csalódtam ebben az időszakban. Olyan szenvedélye van a sport iránt és minden iránt, amit csinál. Százhúsz százalékon csinál mindig mindent. Amikor probléma van vagy valami, amin javítani vagy változtatni kell, amit tud, mindent megtesz a javításért.

A költségvetés néha blokkolt dolgokat, de mindig elkötelezett volt, hogy a legjobbat adja nekem; egyetlen alkalomra sem emlékszem, hogy azt mondta volna nekem Malcolm: ’Nem, ez nem lehetséges, nem tudjuk megcsinálni’. Bármikor, amikor megemlítettünk valamit, hogy jobbá tegyük az autót, azt mondta, meg tudjuk csinálni, és meg fogjuk csinálni. Őszintén szólva hiányozni fog ő, és hiányozni fog az egész csapat. Hiányozni fog a csapatom – csak remélni tudom, ez az autó nem fog hiányozni túlságosan!”

Az M-Sport nem véglegesítette még a versenyzői felállását 2019-re. „Újra kell építkeznünk” – mondta el Wilson. „Az erőfeszítéseim most arra fognak irányulni, hogy a dolog kereskedelmi oldalát rendezzem.

De milyen történetet írtunk együtt. Fantasztikus volt, ugye? Seb és Julien hiányozni fognak, mint emberek, de mint csapat, hiányozni fognak az eredmények is. Átmentünk ezen korábban – most ismét építkezni fogunk” – zárta optimistán az M-Sport első embere.

 

Andrew

 

2018. november 25.