Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC 2017 - Suninen és a majom, azaz a Korzika Rally mondása

 

Suninen és a majom, azaz a Korzika Rally mondása

A 2019-es rali világbajnokság első három futamán elszenvedett három balesetet követően szigorú csapatutasítás alatt versenyzett Teemu Suninen a Korzika Rally-n. Az M-Sport versenyzőjének feladata az volt, hogy tiszta vezetéssel teljesítsen minden szakaszt.

A tizenharmadik gyorsaságin, mely egyben a viadal utolsó előtti különpróbája volt vasárnap reggel, ledobta a pórázt Suninen, és futott egy harmadik időt a verseny két leggyorsabb pilótája, Elfyn Evans és Ott Tanak mögött. A finn a következőképp magyarázta a dolgot a szakasz céljában: „Volt egy majom a vállaimon, aki azt mondta, hogy nyugodjak meg, lazítsak és vigyem célba az autót. Adtam neki most egy banánt, ő pedig egy kedves alak, és hagyott vezetni.”

Suninen a befejező szakaszon is harmadik időt futott a Ford Fiesta WRC-vel, végeredményben pedig ötödikként intették le, ami remek teljesítménynek mondható, hiszen most először versenyzett a szigeten csúcskategóriás autóval, a legfontosabb számára azonban az volt, hogy a teljes versenytávot teljesítette, nagyobb hibák nélkül.

 

Andrew

 

2019. április 11.