Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC 2017 - Evans motivált

 

Evans motivált

Az M-Sport pilótája, Elfyn Evans a hatékonyságra törekszik, hogy folytassa remek szereplését a rali világbajnokságon, aminek következő versenyét Argentínában rendezik.

A wales-i pilóta négy futamot követően a negyedik helyet foglalja el a pontversenyben úgy, hogy a legutóbbi két viadalt dobogós helyen fejezte be. A Korzika Rally-n a győzelemhez is közel állt, az utolsó szakaszon azonban vezető pozícióban egy kátyúnak köszönhetően jobb első defektet kapott, így végül harmadikként fejezte be azt a versenyt.

Evans a 2017-es Argentin Rally-t is az utolsó szakaszon vesztette el, akkor Thierry Neuville drámaian szoros küzdelemben héttized másodperccel nyert, az utolsó gyorsaságin a maga javára fordítva a csatát. A Ford Fiesta WRC-t hajtó versenyző tavaly ugyanakkor nem találta a tempót, mint ahogyan csapattársa, Sebastien Ogier sem. „Argentína fekszik nekünk” – mondta el Evans az autosport.com-nak. „Az elmúlt évben azonban mégis sikerült egy nagyon rossz versenyt csinálnunk ott. Úgy gondolom, értjük, miért volt az, és jóvá akarjuk tenni ezt ezúttal. Néhány dolog kombinációja volt ez. Láttuk, hogy Seb ugyancsak küszködött, de versenyképesebb volt, mint én.

Nem igazán volt jó a beállítás számomra Argentínában tavaly, jónak kell lennie az autómnak, nagyon precíznek kell lennie, és ha küszködök ezzel, akkor igazán küszködök. Sebbel nem így történt, és nem igazán volt ilyen problémája. Ugyanakkor emellett az áldozata voltam, nem a várakozásoknak, hanem talán a vágynak, miután olyan közel kerültem a győzelemhez 2017-ben.

Meg kell keresned az érzést, hogy hatékony legyél az autóban, én ugyanakkor azonnal padlón próbáltam meg menni az autóval, aztán próbáltam meg megtalálni a hatékonyság érzését. Ez azonban nem így működik. Éppen fordítva: amikor kényelmesen érzed magad, akkor nyomod neki. Ez a terv.”

Evans beismerte, a kezéből kicsúszott korzikai győzelem addig járt az eszében, amíg ki nem elemezte részletesen, mi ment félre. „Néhány napot eltöltöttem azzal, hogy áttekintsem a dolgokat, rájöjjek, hogy mi történt” – magyarázta. „Azt hiszem, a pályabejárás során autókat előztem azon a helyen, és nem írtam fel azt a lyukat – de bárhogy is van, nem vagyok benne biztos, hogy számított ez. Jó volt ilyen teljesítménnyel rendelkezni, most azonban újra kell kezdenünk ezt a hetet, és arra kell koncentrálni, hogy ismét jó munkát végezzünk Argentínában.”

A jó idénykezdet azt is jelenti egyben, hogy Evans negyedikként fog futni az Argentin Rally első napján. A pilóta egyébként Ott Tanak és Sebastien Ogier mögött harmadik abban a rangsorban idén, ami azt mutatja, hogy ki hány szakasz után vezetett versenyt. „A sebesség elég jó volt, és ez a kihívás: fenn akarom tartani a gyorsulást” – mondta Evans. „Úgy gondolom, akkor nyújtom a legjobbamat, amikor egy nagy csata kellős közepén vagyok a mezőny elejében. Amikor ott vagy, az hoz valami kicsi valamit, egy kis extra tüzet. Fenn akarom tartani ezt a formát.”

 

Andrew

 

2019. április 25.