Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC 2017 - Restaurálás és csapatépítés – az M-Sport dél-amerikai programja

 

Restaurálás és csapatépítés – az M-Sport dél-amerikai programja

Az argentin és a chilei forduló összekapcsolva került be a 2019-es rali világbajnoki versenynaptárba, ami azt jelentette, hogy a két dél-amerikai futam között gyakorlatilag mindössze egy szabad hét volt.

A versenyzők közül akadt, aki visszarepült Európába a rövid szünetben, de voltak olyanok is, akik Dél-Amerikában töltötték a kisebb szünetet, vagy északra repültek. A csapattagok ugyanakkor maradtak, mivel a versenygépekkel foglalkoztak, az autók átszállítása idejére viszont ki tudtak kapcsolódni. Az M-Sportnál ez utóbbi fázisban csapatépítő programot szerveztek, előtte azonban akadt teendőjük, hiszen Elfyn Evans összetörte Ford Fiesta WRC-jét az Argentin Rally-n, amire így alapos restaurálás várt.

„Eléggé meredek volt a helyzet” – árulta el az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson a munkák megkezdése után. „Amikor azonban lecsupaszítottuk az autót, láttuk, hogy rendben lesz. Kell némi munka, de egyenes lesz a karosszéria. Meg tudunk csinálni magunk minden munkát itt Argentínában. Oké, nem lesz teljesen tökéletes, mintha egy vadonatúj autót csinálnánk a gyárban, de nem fogja észrevenni. A jobb eleje vette fel az ütközést, de meg tudunk oldani mindent. A csövön nem volt sérülés. Őszintén megmondva van egy felkészített és kész autónk az M-Sportnál, készek voltunk elhozni repülővel, de nincs rá szükség.”

„Jól mentek az előkészületek, és mindkét autó biztonságban úton van Chile felé – a szerelők fantasztikus munkát végeztek azzal, hogy megjavították Elfyn autójának sérülését, figyelembe véve, hogy nem állt rendelkezésünkre műhely!” – mondta el a munkálatok befejezése után az M-Sport ralicsapatának vezetője, Richard Millener.

„Kicsit szokatlan számunkra, hogy két nap szünetünk van a versenyek között, ez a dél-amerikai kaland ugyanakkor megadta nekünk a lehetőséget, hogy így tegyünk, és olyan dologgal töltöttük, amit mindannyian élveztünk – egy látványos mountain bike túrával az El Condor szakaszon” – mesélte Millener az autók újjáépítése utáni programjukat. „A csapat nagy része sosem mehet el megnézni a szakaszokat, úgyhogy briliáns volt, hogy meg tudtuk nézni ezt az ikonikus helyszínt és a fantasztikus tájat, amit Argentína kínál, miközben egy kis csapatépítést is csináltunk! Néhány ’esés’ ellenére nem volt komoly mountain bike-os sérülés, úgyhogy mindannyian jól vagyunk Chilére!”

Millener azt is elárulta, mérnökei vasárnap már a chilei pályákat járták, hogy lássák, milyen szakaszokkal lesz dolguk és hogy be tudják lőni, milyen beállításokkal kell csatába küldeni a Ford Fiesta WRC-ket.

 

Andrew

 

2019. május 13.