Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC 2017

 

Az M-Sport már 2017-re tekint

Ugyan a Ford technikai támogatásával van jelen az M-Sport a rali világbajnokságon, 2013 óta nem rendelkezik valódi gyári háttérrel. Malcolm Wilson alakulata mindezek ellenére a jelenlegi Fiesta folyamatos fejlesztése mellett már az új, 2017-ben bevetésre kerülő WRC masina munkálatait is tervezi, melynek technikai szabályzatáról júliusban tette közzé az FIA a főbb ismérveket.

„A figyelmünk nagyrészt az új szabályok szerinti 2017-es autón van már” – mondta el az M-Sport tulajdonosa. „Általános elképzelésünk van már róla, és amikor közzéteszik a végső technikai specifikációt az év folyamán, valóban fel tudjuk gyorsítani a tervezési és fejlesztési munkákat.

Kétségtelen, hogy 2017 egy új érát fog jelenteni a rali világbajnokság számára.  Az autók nem csak erősebbek, de látványosabbak is lesznek. A B csoportos időkre elékeztet ez engem, és ha az azóta javult biztonsági intézkedésekkel kombináljuk ezt, úgy gondolom, jó irányba halad minden.

Az M-Sport részéről a legnagyobb szükséges fejlesztés az aerodinamika és a külső elemek terén lesz innentől kezdve egészen a 2017-es év elejéig. A drága belső egységek nagy része továbbfejleszthető és átvehető a 2015-os autónkból, úgyhogy pénzügyileg életképes számunkra ez, és várjuk már, hogy belekezdjünk a dologba” – zárta gondolatait Wilson.

 

Andrew

 

2015. szeptember 5.