Get Adobe Flash player

Hírek: Lotus Exige R-GT

 

A Lotus Racing kész a ralizásra

A Lotus International Rally csapat készen áll arra, hogy áprilistól részt vegyen a rali Európa-bajnokságon. A címet tavaly megszerző olasz United Business lesz a csapat partnere, a bemutatkozó Exige R-GT pedig a Lotus hagyományos fekete-arany színeiben fog pompázni.

Amennyiben az autó elkészül, április 19. és 21. között Bresciában, a Rally 1000 Miglián a korábbi portugál bajnok és a Szuper 2000-es világbajnokság menője, Bernardo Sousa vezeti majd. Az Exige R-GT utolsó tesztjeit a jövő héten tartják, ez után kerül sor az FIA-nál (Nemzetközi Automobil Szövetség) a homologizációra. Ebben az évben tíz autót megépítését tervezik, ebből hét kerül a hivatalos csapathoz és az európai versenyzőkhöz.

A Lotus Racing igazgatója, Claudio Berro, aki a ralisportban kezdte karrierjét, izgatott a visszatérést illetően: „Ez lesz az első GT autó, melyet az FIA homologizál. A Lotus ért már el sikereket a raliban, 1981-ben megnyerte a rali világbajnokságot a Talbot Sunbeam Lotus-szal. Tehát több szempontból is visszatérünk a gyökerekhez. A United Business Rally Team-mel partnerségben az Európa-bajnokságot vesszük célba, ez jó érzéssel tölt el, hiszen ahogyan ők is, mi is tudjuk, mi kell a sikerhez. Úgy gondolom, egy kiváló együttműködésnek nézünk elébe. A bajnokság nagyrészt aszfalton zajlik, ami illik az autóhoz. Izgalmas, hogy újabb projektünkkel belevágtunk a ralisportba is. Ez egy újabb kihívás a Lotus számára.”

A United Business képviseletében Pier Liberali a következőképpen kommentálta a történéseket: „A Lotus Racinggel történt megállapodás nagy büszkeséggel tölt el. A Lotus az egyik leghíresebb gyártó a motorsportok területén szerte a világon. Nagy megtiszteltetés részünkről, hogy együtt dolgozhatunk velük. Mindent megteszünk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.”

 

Forrás: United Racing Press

 

Andrew

 

2012. április 7.