Get Adobe Flash player

Hírek: Lotus Exige R-GT - A Lotus az Ypres Rally-n tesztelte az Exige R-GT-t

 

A Lotus az Ypres Rally-n tesztelte az Exige R-GT-t

Bernardo Sousa vezette a kocsit annak első Európa-bajnoki és IRC futama előtt. A portugál pilóta lesz az, aki versenybe viszi majd az Exige R-GT-t az évad későbbi részében is.

A folyamatos fejlesztési program részeként az Ypres a Lotus International Team számára lehetőséget adott arra, hogy összehasonlítsák a szakaszidőket a vetélytársakéval, de egyúttal a nagyközönség is szemügyre tudta venni a Lotus izgalmas GT kategóriás versenygépét, melyet Bernardo Sousa és Corrado Mancini hajtott. A rivális csapatok és a szurkolók egész hétvégén kiemelt figyelemmel követték az Exige-et.

A verseny 18 gyorsasági szakasza alatt a csapatnak lehetősége volt a különböző beállítások, motor üzemmódok és elektronikai megoldások tesztelésére. Komoly technikai probléma nem jelentkezett, csupán olyan gondok, melyek egy olyan autó fejlesztésénél megszokottak, ami eddig mindössze ezer tesztkilométert futott. Egyedül a generátor hibásodott meg, illetve a fékcső csatlakozásával adódtak problémák.

„Az autó a folyamatos fejlesztés fázisában van" – nyilatkozta Sousa. Az Ypres-n jelentős volt az előrelépés. Egyik napról a másikra látszik az Exige R-GT-ben rejlő potenciál. Ebben a fázisban a csapat is és én is arra törekszünk, hogy a legnagyobb megbízhatóságot érjük el. A szakaszidők másodlagosak, de még így is elmondható, hogy a kocsi napról napra gyorsabbnak bizonyul. Nagyon elégedett vagyok mind az autóval, mind a Lotus International Team professzionalizmusával.”

A csapat következő eseménye a Goodwoodi Sebességfesztivál, melyen idén a Lotus a kiemelt márka. Ez után két teszt következik július 15-től az alakulat számára.

 

Forrás: Lotus International Rally

 

Andrew

 

2012. június 30.