Get Adobe Flash player

Hírek: Lotus Exige R-GT - Megkapta a homologizációt a Lotus Exige R-GT

 

Megkapta a homologizációt a Lotus Exige R-GT

Az Exige ezen a hétvégén a Rali Vinho da Madeirán debütál élesben.

Hosszú várakozás után megkapta az FIA-tól a rajtengedélyt a Lotus Exige R-GT, mely versenykörülmények között ezen a hétvégén fog bemutatkozni Portugáliában, Madeira szigetén, a rali Európa-bajnokság hetedik futamán.

Az első bevetésére készen álló kocsi az első, mely az FIA R-GT szabályai szerint került homologizálásra. Az autót a Lotus International Rally Team gyári párosa, Bernardo Sousa és Corrado Mancini fogja irányítani.

A csapat öt hónapon keresztül tesztelte az újkategóriás autót, majd fontos kilométereket gyűjtött előfutóként az elmúlt hónapban a belga Geko Ypres Rally-n. A portugál Sousa első alkalommal hazai környezetben próbálhatja ki élesben az Exige-et. A 25 éves versenyző az egyik legígéretesebb feltörekvő ralipilóta.

A feszített programmal rendelkező madeirai versenyen a legfontosabb dolog az autó finomhangolása és megbízhatóságának tesztelése lesz.

Claudio Berro, a Lotus Racing igazgatója így nyilatkozott: „Ez egy nagyon izgalmas hét számunkra. Hosszú ideje vártunk erre, hiszen az R-GT egy új kategória, sok időbe tellett, míg a szabályokat véglegesítették és az autó megfelelhetett az előírásoknak. Mindamellett simán ment minden, a kocsi fejlesztése pedig igazán ígéretes. Portugáliába reális célokkal érkezünk, elsődlegesen a megbízhatóságon és a teljesítményen dolgozunk, de jól lesz megérezni a verseny ízét is. Ez az első autó, melyet az FIA az R-GT kategóriába homologizált. Az R-GT-vel a ralisport vonzóbb és izgalmasabb lesz, mint valaha, és biztos vagyok benne, az Exige-nek sok követője akad majd.”

A Lotus International Rally Team csapatvezetője, Pier Liberali a következőket mondta el: „A csapat hónapok óta tartó megfeszített, de professzionális munkája után eljön a régen várt nap, ami biztosan nagyon izgalmas lesz mindegyikünk számára, de ez felelősségvállalást is jelent egyben. Biztos vagyok abban, hogy a csapat, a versenyzők és a Lotus teljes személyzete ugyanolyan intenzitással fog dolgozni, mint ahogyan azt eddig tette az elmúlt hónapokban, hogy az autó minél versenyképesebbé váljon. Nagy megtiszteltetés, de egyben felelősség is a Lotus-t képviselni, így szeretném megköszönni a bizalmat, amit belénk és a versenyzőinkbe fektetett a márka.”

Történelmi visszatérés ez a Lotus számára, hiszen a márka korábban nagy sikereket aratott a sportágban. 1981-ben a Talbot Sunbeam-mel a Lotus nyerte meg a rali világbajnokság gyártói értékelését.

 

Forrás: Lotus International Rally Team 

Andrew

 

2012. július 27.