Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen C3 WRC 2017 - Meeke a megfelelő vezér a Citroen számára – mondja Loeb

 

Meeke a megfelelő vezér a Citroen számára – mondja Loeb

 

A kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb szerint korábbi csapata, a Citroen jól döntött, hogy Kris Meeke-be fekteti a bizalmát, amikor a következő szezonban új kampányba kezd a rali világbajnokságon.

A Citroen idén befejezi túraautó világbajnoki programját, a rali világbajnokságról viszont önkéntes száműzetésbe vonul egy évre, hogy C3-as modelljéből új raliautót fejlesszen 2017-re. A kocsi tesztprogramját Meeke fogja vezetni, miközben rajthoz áll a PH Sport által felkészített DS 3 WRC-vel néhány versenyen, köztük az idénynyitó Monte-Carlo Rallye-n.

Loeb elmondta, Meeke mérnöki tudása a legjobb választássá tette őt a Citroen számára, miután a Volkswagen pilótái, Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala szerződéssel rendelkeznek a világbajnok csapatnál. „Ogier a legerősebb pilóta, de nem tudom, milyen szinten van az autófejlesztésben” – nyilatkozta Loeb az Autosport magazinnak. „A Volkswagen azonban blokkolja őt, úgyhogy nem kell Ogier-ről beszélni opcióként. Kicsit ugyanez a helyzet Latvalával. Úgy gondolom, egy jó döntés Meeke-t választani. Nagyon ügyes, mivel mérnök és pilóta is. Kris jól érti, hogyan működik az autó, egy autófejlesztéshez szükségük van rá. És egy autófejlesztés esetében azt is el tudom képzelni, hogy jobb lehet Meeke, mint néhány másik srác a többi csapatnál. Nem látom ma, hogy Kris-en kívül ki más lehetne.”

A Citroen 2016-os fejlesztési programjában részt szeretett volna venni Loeb, a márka azonban, mellyel világbajnoki címeit begyűjtötte, ajtót mutatott neki. Meeke elmondta, hízelgőek számára a ralisport legendájának szavai. „Egy ilyen srác támogatása nagyszerű, ugyanakkor benne kell lennem és el kell végeznem a munkát” – idézte az egyszeres futamgyőztest az Autosport. „Sebastien Loeb és a Citroen nagyon magasra tette a lécet, amikor a csúcson voltak, és ez az a szint, ahová a céljaink szerint visszajutunk.”

 

Andrew

 

2016. január 19.