Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen C3 WRC 2017

 

A WTCC-s program segítheti a Citroen 2017-es WRC-s munkáját

A Citroen nem döntött még arról, hogy folytatja-e rali világbajnoki programját 2016 után is, a csapat vezetője, Yves Matton ugyanakkor azt állítja, a francia gyártó máris előnyben van a 2017-es World Rally Car-ral a rivális csapatokkal szemben.

A túraautó világbajnokság technikai szabályzata a Citroen Racing számára lehetővé tette azt, hogy előzetes vizsgálatokat végezzen egy olyan 36 milliméteres turbószűkítő használatával, amivel az újgenerációs World Rally Car-ok is futni fognak.

A rali világbajnokság csúcskategóriás autói a jelenlegi 33 milliméteresről váltanak a három milliméterrel nagyobbra, ezzel is szolgálva, hogy a szélesebb és agresszívebb kinézetű autók jóval gyorsabbak is legyenek. A motorteljesítmény a jelenlegi 300 lóerőről 380-ra fog növekedni.

A Citroen a következő szezonban a túraautózás és a ralisport csúcskategóriájában is szerepelni fog még, arról azonban, hogy a kettő közül melyikben folytatják 2017-ben, az év végéig születik döntés.

„Az első lépésekben előnyben vagyunk a többi gyártóhoz képest, mivel a WTCC-nek köszönhetően megvan a motorunk” – nyilatkozta az Autosport magazinnak Matton. „Ismerjük tehát ennek a területnek az erősségeit és gyengéit. Elvégzésre került a motorral kapcsolatos feladatok nagy része, és nagyon jól ismerjük az ehhez a szűkítőhöz kapcsolódó munkákat.

Egy előtanulmányt készítésével foglalkozunk jelenleg néhány egyéb műszaki témában, csak hogy láthassuk, hogyan tudunk javítani ezen. Ez is a része annak a tanulmánynak, ami a 2017-es visszatérésre vonatkozik. Amennyiben visszatérünk 2017-ben, azért jövünk vissza, hogy a győzelmekért játsszunk a Volkswagen ellen.”

 

Andrew

 

2015. szeptember 27.