Get Adobe Flash player

Emlékek Korzikáról

Hét év után tér vissza Sebastien Ogier a Tour de Corse-ra, arra a versenyre, ahol 2008 őszén bebiztosította junior világbajnoki címét. A francia pilóta navigátora, Julien Ingrassia nem csak erre emlékszik. „2007-ben Korzikán történt, hogy Seb és én eldöntöttük, össze kell állnunk. Azon a versenyen a 0-s autó legénységeként dolgoztunk együtt, közvetlenül Sebastien Loeb előtt autóztunk keresztül a szakaszokon!”

Tíz évvel ezelőtt a mostani csapattárs, Jati-Matti Latvala két szigeti győzelmet is elkönyvelhetett, előbb a szardíniai murván bizonyult a legjobb N csoportos pilótának, majd a szilárd talajú Korzika Rally-n diadalmaskodott. Utóbbin az összes szakaszt megnyerte kategóriájában csakúgy, mint Loeb az abszolút értékelésben.

A jelenleg a Hyundai alkalmazásában álló Thierry Neuville is szívesen emlékszik Korzikára. „A 2011-es Tour de Corse nagyon különleges volt számomra, az volt az első nemzetközi győzelmem. Ez volt az utolsó szezonom a Belux Peugeot csapattal. Jan Kopecky-vel kellett megküzdenem a győzelemért, ami egészen az utolsó szakaszig folyt.”

Malcolm Wilsonnak az az eset jut eszébe, amikor Jean-Marie Balestrét, az FIA akkori elnökét hökkentette meg az ajaccioi rajtnál. A jelenleg az M-Sportot irányító egykori versenyző Ford Sierrájának sebességváltója rükvercben ragadt, így Wilsonnak hátramenetben kellett a rajtdobogón átkelnie, onnan indult a szervizbe. A dologtól annyira megrökönyödött Balestre, hogy a startzászlóval a kezében szóhoz sem jutott.

 

Andrew