Get Adobe Flash player

Szállásolási rémálom

Hét év után tért vissza a Tour de Corse a rali világbajnokság vérkeringésébe, és egy ma már szokatlan útvonallal várta a résztvevőket. A központi szervizpark Cortéban volt, a mezőny azonban ellátogatott Ajaccióba, Bastiába és Porto Veccióba is.

Az alakulatok számára mindez ugyanakkor elég nagy nehézségeket eredményezett, először is Corte környékén volt nehéz szállást találniuk versenyzőiknek és a csapattagoknak. A rajt, az éjszakai pihenők és a cél távol helyezkedett el a főhadiszállásul szolgáló várostól, így azokon a helyeken is szállást kellett keresni. A Hyundai három hotelben foglalt helyet Corte közelében, kettő húsz kilométerre volt a településtől, a harmadik hatvan kilométerre, L’lle-Rousse-ban volt található. Az alzenaui csapat összesen tizenkét szálláshelyen foglalt szobákat, versenyzőik a viadal során hétszer váltottak hotelt.

A Citroen technikai személyzete Bastiában maradt a verseny teljes ideje alatt, a versenyzők azonban öt alkalommal váltottak szállást. Az M-Sport mintegy nyolcvan kilométerre Cortétól, a bastiai reptér közelében volt elszállásolva folyamatosan, párosai viszont másik szállodában tértek nyugovóra minden este. A Volkswagen személyzetének bázisa a bastiai reptér melletti Luccianában volt, a versenyzők is itt aludtak, mindössze két éjszakát töltöttek Ajaccióban.

 

Andrew