Get Adobe Flash player

A rali világbajnokság kilenc leglenyűgözőbb díszlete

 

A redbull.com világ körüli túrára invitálta a rali világbajnokság rajongóit, melyben hihetetlen látképeket mutatnak.

 

Mexikó Rally – a guanajuatói utcai szakasz

Nincs túl sok olyan rali, ami macskakővel borított alagúttal kezdődne, a mexikói viadal azonban egy ilyennel indul útjára. A rali világbajnokság mezőnye ugyanis az UNESCO Világörökség részeként kezelt guanajuatói régi bányába is alászáll.

 

Portugál Rally – a lisszaboni utcai szakasz

A portugál főváros, azaz Lisszabon szuperspeciálja közel fekszik nem csak egy, de két UNESCO Világörökségi helyszínhez, a Szent Jeromos-kolostor és a híres Belém-torony árnyékában fut.

 

Brit Rally – a Chirk Castle szakasza

A Brit Rally teljes egészében festői környezetben zajlik, a 2013-ban megjelent Chirk Castle szakasz azonban még szebbé tette a dolgot, miután a versenyzőknek körbe kell autózni a 14. századi kastélyt.

 

Finn Rally – a finn erdők

A Finn Rally murvás útjait és erdőit misztikum lengi be. Ezeken az erdei pályákon nőttek fel olyan tehetségek, mint Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Timo Makinen és Juha Kankkunen is, de ezek a rali világbajnokság leglegendásabb és semmivel össze nem keverhető szakaszai is.

 

Deutschland Rallye – a Trier közelében lévő szőlőültetvények

Bár az utakat, amik a németországi Trier város közelében fekvő szőlőültetvényeket átszövik, a rizlinget szerető turisták veszik igénybe általában, augusztus egy hetében ezek adnak helyet a Deutschland Rallye-nak. Ekkor a WRC autók robognak a szőlőtőkék között, alkalmanként leszüretelve az éves termést is.

 

Katalán Rally – a barcelonai utcai szakasz

A Katalán Rally egy új eleme, a barcelonai utcai szakasz a város nevezetes Montjuic Parkja körül kanyarog. Ugyan a rali világbajnokság 2014-ben tette itt először tiszteletét, a park körüli pálya 1969-től 1975-ig a Forma-1-es nagydíjnak is helyet adott.

 

Monte-Carlo Rallye – Kaszinó tér

Egy másik olyan színhely, ami Forma-1-es örökség. A monte-carlói Kaszinó tér ad helyet a rali világbajnoki szezon első rajtceremóniájának, a versenyautók a híres Hotel de Paris előtti úton gördülnek le a rajtdobogóról.

 

Svéd Rally – Colin’s Crest

A Svéd Rally vargaseni gyorsaságijának közepén húzódó, az 1995-ös rali világbajnok, Colin McRae tiszteletére elnevezett bukkanót minden ralirajongó Colin’s Crest-ként ismeri. A helyszínt szurkolók ezrei keresik fel évről évre, hogy megnézzék, ki mer autójával a legmesszebbre ugratni, hogy megnyerje a hőn áhított Colin’s Crest díjat.

 

Monte-Carlo Rallye – a Col St Jean

A Finn Rally ouninpohjai és a Brit Rally Hafren/Sweet Lamb szakaszával együtt a Col St Jean az ikonikus raliszakaszon panteonjába tartozik. A kézifékes fordulók sorozatáról híres gyorsasági az autósport egyik legmesésebb beállításaival rendelkezik.

 

Andrew