Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - A Citroen fekete napja

 

A Citroen fekete napja

 

A Brit Rally második napja gyászosan alakult a Citroen számára. Előbb a második csapat versenyzője, az élete első világbajnoki WRC-s bevetését teljesítő Robert Kubica csúszott le a pályáról, majd az egyes számú alakulat pilótája, Mikko Hirvonen DS3 WRC-je repült le az útról és borult fel. Egyikük sem tudott továbbmenni.

Az új navigátorral, Michel Ferrarával induló Kubica a nap nyitószakaszán hibázott. „Rosszul becsültem meg a tapadást a féktávon” – mondta el a lengyel. „Úgy gondolom, hibát követtem, mivel nem vettem figyelembe az úton lévő sarat, és amikor fékeztem, az első kerekek blokkoltak. Megpróbáltam a kézifékkel korrigálni, de elfogyott az út. Volt egy meredély, és fejjel lefelé álltunk meg.

Kár érte, mert nem is nagyon nyomtam, rajtavesztem a felszín változásán. Az előtte lévő kanyarban jó volt a tapadás, itt viszont több sár volt a féktávon.”

Kubica autóját egész nap nem tudták kiszedni a világbajnoki futam és az azt kísérő nemzeti verseny miatt. „Nem hinném, hogy nagyon megsérült, attól függetlenül, hogy három méter mélyen van. Ez egy lágy félbukfenc volt. Nem éreztem nagy balesetnek. Remélhetőleg visszaállhatok. Sajnálatos, egy apró tévedés, és így végeztük.”

A francia cég tehát három autójából máris elvesztett egyet, de a nap közbeni szervizparkba már csak egy érkezett. A kör utolsó gyorsaságiján navigátora kihagyása következtében ugyanis Mikko Hirvonen is összetörte Citroenjét.

 

Andrew

 

2013. november 16.