Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Jónak érezte sebességét Kubica

 

Jónak érezte sebességét Kubica

Robert Kubica a 2015-ös rali világbajnokság első két futamán szakaszt tudott nyerni, a svédországi viadalt pályafutása legjobbjának titulálta. A problémák azonban egyik viadalon sem kerülték el. A lengyel bízott benne, hogy a Mexikó Rally-n megfordul a szerencse és végre eredményesen szerepel.

Bár a csütörtöki szuperspeciálon rögtön odavágta Fordjának hátulját a padkához, pénteken, három szakaszt követően mindössze négy másodperccel volt lemaradva a versenyt vezető Sebastien Ogier-től. A mezőny ekkor érkezett el a negyvennégy kilométeres El Chocolate gyorsaságihoz. Ennek tízedik kilométerénél Kubica 11,4 másodperccel gyorsabb volt, mint Ogier, amikor a Fiesta WRC előbb egy partoldalnak ütközött, majd felborult.

„Jól érzésünk volt a hosszú szakaszon, jól ment minden az előzőn, elégedett voltam” – mondta el korábbi Forma-1-es versenyző. „Nagyon csúszós volt azonban. Jónak bizonyult a tapadásunk a féktávon, az oldalsó tapadás azonban nagyon kevés volt, és nehézen volt tudni, hol változik a felület. Amikor egy jobbkezes kanyarhoz értünk egy bukkanón, a tapadási szint megváltozott és ismét nagyon csúszós lett. Lementem az ívről, nekimentünk a partoldalnak. Majdnem felborultunk, de erre nem került sor. A kormány nem állt egyenesen és defektünk is volt. Az irányítókar elrepedt, de nem törött el. Kicseréltük a defektet és folytattuk. Óvatosan vezettem, néztem a mögöttem lévő autót, nem akartam porolni Guerrának. Aztán egy egyenesben az irányítókar eltörött, és ahelyett, hogy balra ment volna, jobbra húzott az autó, nekimentünk a partoldalnak és felborultunk.”

A baleset ellenére elégedett volt a teljesítményével. „Szépen vezettem, nem is tudtam, hogy ilyen jó a tempóm, de jónak érződött. Nem kockáztattam sokat, csak mentem, jónak éreztem a sebességem.”

Kubica szombaton visszaállt a versenybe, és megnyerte a Leon utcáin kialakított rövid szakaszt, a futam céldobogójára ugyanakkor a pénteki tetemes büntetés miatt csak a tizennyolcadikként gurulhatott fel.

 

Andrew

 

2015. március 9.