Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica: Minden tapasztalat számít

 

Kubica: Minden tapasztalat számít

Robert Kubica úgy véli, a Mexikó Rally-n tanultak a segítségére lesznek az argentin versenyen, a rali világbajnokság következő fordulóján is, azon a helyszínen, ahol tavalyi legjobb eredményét érte el.

A privátként versenyző lengyel pilóta Mexikóban jó rajtot vett, de elkapott egy partoldalt és felborult, amikor úton volt afelé, hogy a pénteki nap második szakaszán átvegye Sebastien Ogier-tól a vezetést.

„Egy kicsit vegyes verseny volt ez számunkra – az El Chocolate-on elkövetett hibázással és a túl sok defekttel –, de más helyeken jó sebességet mutattunk” – mondta el Kubica. „A mexikói nem egy könnyű verseny, az ottani tapasztalat nagyon fontos. Idén megtanultam, hogyan kell újabb szituációkkal megküzdeni.”

Kubicának részben a Pirelli abroncsai adtak kihívást, a pilótának a Leon központú megmérettetésen meg kellett ismernie az olasz gumikat, melyekkel idén fut először a rali világbajnokságon. „A változatos monte-carlói aszfalt és a svéd hó után Mexikó volt az első verseny murván a Pirellivel. Hozzá kellett szoknunk, mivel teljesen máshogy, más karakterisztikával dolgoznak a gumik” – magyarázta a korábbi Forma-1-es futamgyőztes. „Próbáltuk javítani az autó egyensúlyát és viselkedését, Argentínában meglátjuk, mire jutottunk. Biztos, hogy jobbak leszünk ezzel a tapasztalattal.”

Kubica tavaly a hatodik helyen fejezte a dél-amerikai viadalt. „Argentína jó volt számomra a múltban – tavaly a végső pozícióm jó volt, még ha a teljesítményem nem is volt az –, idén azonban az útvonal csaknem kilencvenöt százaléka új lesz, úgyhogy olyan lesz, mint egy új verseny. A tervem az, hogy további tapasztalatokat gyűjtsek, egy sima versenyt teljesítsek és hogy javítsam a csomagot” – tette hozzá a 2013-as WRC 2-es bajnok.

 

Andrew

 

2015. április 9.