Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica visszalépett az argentin futamtól

 

Kubica visszalépett az argentin futamtól

Robert Kubica visszavonta az Argentin Rally-ra leadott nevezését, hogy átstrukturálhassa a világbajnokságon részt vevő csapatát. A bejelentésre a verseny hetének hétfőjén, egy nappal a pályabejárás kezdete előtt került sor.

A korábbi Forma-1-es pilóta az M-Sporttal történt szakítást követően, az idény rajtja előtt nem sokkal hozta létre saját nevén az RK World Rally Team-et, az olasz A-Style segítségével ez a csapat futtatja a versenyző Ford Fiesta RS WRC-jét.

A bejelentés értelmében Kubica kihagyja a 2015-ös rali világbajnokság argentin fordulóját, a következő, Portugáliában megrendezésre kerülő futamra azonban a teljesítmény, a működés és a szervezettség javítása érdekében végzendő teljes átszervezés után visszatér.

„Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést” – közölte Kubica. „Mindig is úgy terveztük, hogy versenyzünk az Argentin Rally-n, és bár a csapat egy része, beleértve az autót is, a helyszínen van már, ki kell hagynunk ezt a versenyt. Egy komoly kihívás a rali világbajnokságon versenyezni, és ugyan nyertem hat szakaszt az első három fordulón, realistának kell lennünk és arra fókuszálni, hogy több területen is fejlesszük a csapatot.

Azt tervezzük, hogy a Portugál Rally-ra egy más struktúrában térünk vissza, ami szisztematikus finomhangoláson esik át. Szeretném minden rajongónk megértését kérni és köszönetet szeretnék mondani nekik a támogatásukért.”

A lengyel pilóta ugyan jó tempót mutatott az idény eddigi részében – ezt szakaszgyőzelmei is alátámasztják – egy sor probléma, jellemzően technikai gondok sújtották, így a pontszerzés 2015-ben nem jött neki még össze.

 

Andrew

 

2015. április 22.