Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica út- és csapatkeresésben

 

Kubica út- és csapatkeresésben

Nem tiszta, hogy mi lesz Robert Kubica jövője a rali világbajnokságon, miután a hírek szerint szakított a pilóta az A-Style csapatával.

Kubica tavaly az olasz alakulattal vett részt a Monza Rally-n és a Bettega Memorial Rallysprinten, majd az idei szezon első három futamán is az A-Style futtatta a lengyel versenyző Ford Fiesta WRC-jét.

A pletykák szerint a világbajnokság soron következő fordulóján, Portugáliában azonban nem az A-Style biztosítja a technikai hátteret Kubica számára, ami kérdőjelessé teszi azt is, hogy lesz-e a pilótának lehetősége beleülni egy 2015-ös specifikációjú Fiestába, amit éppen a luzitán futamon mutatnak be.

Az M-Sport kinyilvánította már, hogy szándékai szerint az A-Style kapná az egyik privát Fiestát, a másik kettő pedig Martin Prokophoz, valamint Lorenzo Bertellihez fog kerülni. A cumbriai cégnek azonban nincsen arra kapacitása, hogy a Portugál Rally-ra egy hatodik kocsival is elkészüljön, úgyhogy Kubicának csak akkor van esélye az új Fordba beleülni Portugáliában, ha egyezségre jut az A-Style-lal.

A lengyel pilóta kihagyta a világbajnokság negyedik futamát, az Argentin Rally-t, hogy megpróbálja felépíteni saját csapatát, ami teljes egészében nélkülözné az A-Style infrastruktúráját. Kubica alakulatának, az RK World Rally Team-nek a tagjai jelen voltak az argentin versenyen, és tárgyalásokat folytattak a versenyző nevében, így az is lehetséges, hogy a korábbi Forma-1-es versenyző visszatér az M-Sporthoz.

Kubicának azonban a pályaversenyzésből is vannak különféle ajánlatai, melyek akkor jöhetnének kapóra, ha a rali világbajnokságon nem tudna megállapodni senkivel sem. Egy, a Kubica-féle alakulathoz közel álló forrás a következőket mondta el a Motorsport News-nak: „Igaz, hogy vannak ajánlataink a pályaversenyzésből, de Robert nem az a fajta ember, aki hátat fordít egy kihívásnak. Elindult a ralisportban ezen az úton és maradni is fog ezen, amíg el nem éri a céljait.”

 

Andrew

 

2015. május 3.