Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica feltöltődve érzi magát

 

Kubica feltöltődve érzi magát

Csapata átszervezését követően újra feltöltve érzi magát Robert Kubica, aki örült annak a fejlődésnek, amit a rali világbajnokság legutóbbi, Portugáliában tartott futamán mutatott.

A Matosinhoz központtal megrendezett verseny az első volt a lengyel sztár számára a március eleji Mexikó Rally-t követően, és az első az M-Sport vadonatúj Ford Fiesta RS WRC-jével is.

Kubica, aki egy problémamentes hétvégét követően a kilencedik helyen zárt, jóval nyugodtabbnak tűnt, mint a szezon korábbi részében. A Forma-1-et is megjárt pilóta szakított a technikai hátteret az év első részében biztosító olasz A-Style-lal. „Ez nem az, amit azért tettem, mert ezt akartam” – árulta el Kubica. „Odáig jutott a szituáció, ahol nem volt más választás. Ez az autó együtt épült az M-Sportos fiúkkal és néhány M-Sportos ember támogat minket.” Ennek megfelelően Portugáliában az M-Sporttal együtt futtatta a versenyző csapata a versenyautót.

„Ötven-ötven százalék most az M-Sporttal ez” – mondta a pilóta. „A szerelőim, az RK World Rally Team emberei visszamennek az M-Sport gyárába, hogy az autón dolgozzanak, ami jó dolog, jó tapasztalatokra és tudásra tesznek szert, ami segít a csapatunk fejlődésében. Előrenézve, talán az is lehet majd, hogy saját magunk csináljuk, de jelen pillanatban boldog vagyok azzal, ahogyan a dolgok mennek. Rossz volt a helyzet néhány héttel ezelőtt, de sok munkát tettünk bele, és hosszútávon jó irányba haladunk.”

Kubica azt is elmondta, az a döntése, hogy rövid szüntet tart a bajnokságban, jónak bizonyult. „Portugália egy sikeres teszt volt a teljes RK World Rally Team számára. Megerősítette ez, hogy az alakulat újraszervezése érdekében az Argentin Rally kihagyása jó döntés volt.”

A pilóta elárulta, hogy az RK World Rally Team székhelye Olaszországban lesz logisztikai okokból, valamint arról is beszélt, hogy a világbajnokságon kívül két másik verseny is a naptárában szerepel, az egyiken a Lengyel Rally-t megelőzően fog részt venni, hogy hazája világbajnoki futamát még felkészültebben várhassa, a másik pedig egy aszfaltos megmérettetés lesz az augusztusi Deutschland Rallye előtt.

„Nem volt ideális Portugáliába menni teszt nélkül és úgy, hogy az ember tizenegy hétig nem ült az autóban” – magyarázta Kubica. „Oké, a kocsi nem teljesen más, de máshogy adja le a teljesítményt és vannak változások az erőátvitelben is.

Több versenyt szeretnék teljesíteni, lesz egy Lengyelországban a rali világbajnoki forduló előtt éppen, ami hasonló utakon zajlik, mint az a futam. Szeretnék egy versenyt csinálni Németország előtt is, de trükkös az, hogy hasonló fajta területeket találjon az ember.”

 

Andrew

 

2015. június 7.