Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - Kubica augusztus végéig dönt ralis jövőjéről

 

Kubica augusztus végéig dönt ralis jövőjéről

Robert Kubica a nyár végéig hozza meg döntését pályafutása jövőjéről, a korábbi Forma-1-es pilóta azt sem zárja ki, hogy elhagyja a rali világbajnokságot és visszatér a pályaversenyzéshez.

A lengyel pilóta az idei év elején az utolsó pillanatban döntötte el, hogy saját csapatával, az RK World Rally Team-mel áll rajthoz a rali világbajnokságon, az alakulatot azonban felül kellett vizsgálnia, mivel kiderült, hogy kapcsolatuk nem működőképes az olasz A-Style-lal. Kubica a 2016-os programjával kapcsolatban nem akar ugyanilyen helyzetbe kerülni. „Nagyon gyorsan el kell kezdenünk gondolkodni a jövőn” – mondta el. „Nem akarok ismét ilyen helyzetbe keveredni. Nem könnyű versenyekre jönni tesztelés nélkül és anélkül, hogy tudnánk, mi is folyik. Le kell ülnünk megnézni, hogy mik a lehetőségek.”

A csapat koordinátora, Marcin Czachorski szerint több út is fennáll a jövőre nézve. „Vannak opcióink, amiket meg kell néznünk Roberttel a jövő évre vonatkozóan – beleértve nagyon érdekes javaslatokat is, ha visszatérne a pályaversenyzésbe” – mondta el Czachorski. „Robertnek igaza van, gyors döntésre van szükségünk arról, hogy merre megyünk. Úgy gondolom, augusztus végéig meg kell ennek történnie.”

A 2008-as Forma-1-es Kanadai Nagydíj győztese hozzátette, azok után, hogy pályafutása jelentős részét a pályaversenyzésben töltötte, mentális szempontból még mindig alkalmazkodnia kell a ralisporthoz. „Az én oldalamról nézve nem vagyok abban a helyzetben, hogy egyenlő esélyekkel versenyezhessek” – mondta Kubica. „Pályaversenyző vagyok még mindig.  Pályaversenyzőként gondolkodom még mindig a ralikat történő megközelítésemben.”

A mentális dolgokon túl sokszor felvetődik a kérdés, hogy a balesetéből adódó kézsérülés mennyire hátráltathatja Kubicát az autóvezetésben. Navigátora, Maciej Szcepaniak többek között erről is ejtett néhány szót a Lengyel Rally során. „Robert nagyon igényes és nagyon profi mindenben, amit csinál. Ő egy különleges ember, őszintén csodálom, mire képes egy raliautóban a hendikepjével együtt és húsz év pályaversenyzés után. Eszembe sem jut, hogy problémái vannak a kezével, ugyanakkor bizonyos típusú utakon sújtja ez őt.”

 

Andrew

 

2015. július 14.